Wpis z mikrobloga

A wiecie ze jak takie polskie pierogi odrazu sie usmazy na patelni, omijajac etap gotowania, to wyjda japonskie pierozki gyoza.
Oba ciasta sa identyczne: maka, ciepla woda, sol.
No i polskie i japonskie laczy jeszcze to ze sa pyszne (ʘʘ)
Na zdjeciu moja gyoza "fjuszyn" z kapusta i grzybami.

Moj tag #nietylkomielonka
#gotujzwykopem #jedzzwykopem #jedzenie #japonia #polska #uk
mielonkazdzika - A wiecie ze jak takie polskie pierogi odrazu sie usmazy na patelni, ...

źródło: comment_1671369227HkEnsjzFd3RU08u6vBwNAF.jpg

Pobierz
  • 26
@mielonkazdzika: najlepsze to pierogi drożdżowe z kapustą w środku. Moja mama je co rok robi na święta. Najlepsze jest to że mogą kilka dni postać i dalej są dobre choć nieco zmieniają smak (jak to z drożdżami). Są na tyle tłuste że jak dla mnie świeże najlepiej smakują. Dla innych mogą smakować np. te na drugi dzień ¯\_(ツ)_/¯ Żaden gej nie ma podjazdu do takich pierogów