Aktywne Wpisy
jonasz68 +32
Ludzie próbują nam wmówić że klasa wyższa to już te 7k netto i więcej, no wieć zróbmy zestawienie wydatków. Dwie osoby w big5 (bo tylko tam jest korpo i nie ma mentalności januszowskiej). Razem daje nam to 14k, osoby bez bogatych rodziców więc mieszkania nie dostały, dwójka dzieci.
Mieszkanie w miare nowe 70m2 - cena po wykończeniu na peryferyjnej dzielnicy załóżmy 15 000 za metr, przy wkładzie własnym 10% i kredycie na
Mieszkanie w miare nowe 70m2 - cena po wykończeniu na peryferyjnej dzielnicy załóżmy 15 000 za metr, przy wkładzie własnym 10% i kredycie na
jose_bambaryla +92
Tacy osobnicy pokazują że januszenosacze wcale się nie starzeją - zamieniają się pokoleniowo po prostu w tomkonosaczy. #!$%@?, że komunikacja słaba, strefy SCT wybrane na całe miasto. Ważne żeby wieśniaki mi drogi nie zajeżdzały, jak jadę. "Ja mam Dacie Sandero w lisingu, jestem kimś kuhwo xD"
I tak - posiadam auto które jeszcze przez wiele lat będzie mogło wjeżdzać do strefy SCT. Po prostu potrafię zjednoczyć się z tymi, którym takie debilne
I tak - posiadam auto które jeszcze przez wiele lat będzie mogło wjeżdzać do strefy SCT. Po prostu potrafię zjednoczyć się z tymi, którym takie debilne
Oba ciasta sa identyczne: maka, ciepla woda, sol.
No i polskie i japonskie laczy jeszcze to ze sa pyszne (ʘ‿ʘ)
Na zdjeciu moja gyoza "fjuszyn" z kapusta i grzybami.
Moj tag #nietylkomielonka
#gotujzwykopem #jedzzwykopem #jedzenie #japonia #polska #uk
@Matr0niXX: > na moim talerzu mialbym 15 pierogow a nie jednego.
@ardan95: jest jeden bo narazie tylko jeden mi sie popsul przy sklejaniu. Zrobila sie dziura, i przy gotowaniu by sie rozlecial. Dlatego zostal pierogiem gyoza ¯\_(ツ)_/¯
Mięso doprawione olejem sezamowym, czosnkiem, imbirem, zieleniną.
Dodatek kapusty wprowadza fajną chrupiącą teksturę.
To zupełnie co innego niż te paskudne polskie pierogi z papką z wygotowanego ze smaku mięsa z rosołu.
Japończycy robią to lepiej i smaczniej.
@Nizax: a gotowane i potem smazone na masle z cebulka. Najlepsze! :)
@paramyksowiroza:
@paramyksowiroza: Co ty #!$%@?.
Właśnie takie mięso z bulionem w pierogach smakuje o wiele lepiej niz jak zrobisz pierogi ze zwykłym mięsem
Jak chcesz mieć mięso z bulionem w pierogach to bierzesz surowe mięso, dolewasz do niego bulionu i robisz pierogi.
Z kolei z mięsa które się gotowało godzinami w rosole wyjdą Ci "pierogi ze zwykłym mięsem".