Aktywne Wpisy
micq +109
#biedronka #polska #rolnictwo #patriotyzmgospodarczy
ostatnio kupiłem w biedronce ogórki, a jako, że lubię czytać, kto dla kogo produkuje i skąd coś pochodzi, to nie ukrywam, że zdziwiłem się, że ogórasy są wyprodukowane w…Indiach XD
jeszcze jakby to były jakbyś "orientalne" czy coś, ale nie, to są ogórki prosto z "naszej" spiżarni, jakby kurde ogórków w Polsce brakowało, żeby je z Indii ściągać XDDDDDD
Także tak, ciekawie to
ostatnio kupiłem w biedronce ogórki, a jako, że lubię czytać, kto dla kogo produkuje i skąd coś pochodzi, to nie ukrywam, że zdziwiłem się, że ogórasy są wyprodukowane w…Indiach XD
jeszcze jakby to były jakbyś "orientalne" czy coś, ale nie, to są ogórki prosto z "naszej" spiżarni, jakby kurde ogórków w Polsce brakowało, żeby je z Indii ściągać XDDDDDD
Także tak, ciekawie to

źródło: photo_2025-02-07_18-12-35
Pobierz
ApropoDefakto +435
Scyzoryk mi się w kieszeni otwiera jak widzę takie coś. Przecież tym nierobom wystarczył by Fiat Panda. Cokolwiek co pomieści kilka blokad i tych dwóch przygłupów.
Pięknie się bawią za nasze pieniądze, może nie są potrzebni ale przynajmniej mają drogie niepotrzebne samochody
Rejestracja RP to Przemyśl chyba
Pięknie się bawią za nasze pieniądze, może nie są potrzebni ale przynajmniej mają drogie niepotrzebne samochody
Rejestracja RP to Przemyśl chyba

źródło: 1000006324
Pobierz
#labrador #psy #rasowe #bialystok
@KlejnotChoroszczy: nie. Nie kupuj psa z pseudohodowli. Zamykam temat.
Przy czym dużo dużo trudniej znaleźć taką dobrą hodowlę spoza ZKwP, ale
@mikaliq: Nie zawsze tak jest. U rodziców w bloku mieszka baba ze związku kynologicznego i pomagała sąsiadce w kupnie labradora. Miał być zdrowy. Aktualnie labrador porusza się na "kwadratowych łapach" i większość jego spaceru to leżenie w trawie.
I dawanie szczeniakowi jeść do oporu (zwłaszcza tak łakomej i skorej do tycia rasy) to tylko może dysplazję mu ufundować wraz z innymi licznymi zwyrodnieniami na start :p Lepszy ciut za chudy szczeniak, niż ciut za gruby.
@KlejnotChoroszczy: nie jestem w stanie polecić
I uważam że było dużo lepiej dla psów, gdyby ludzie adpotowali i kupowali je świadomie, rozważnie i odpowiedzialnie :) Więc zawsze wolę napisać więcej, a nuż coś komuś zostanie i da do myślenia (。◕‿‿◕。)