Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kaaban: jestem z Gdańska, trochę znam te towarzystwo, więc mniej więcej mogę wyobrazić sobie co jak jest. Oczywiście nie mam na nic dowodów a jak zabiorą mnie na przesłuchanie to wszystkiego się wyprę :)
  • Odpowiedz
Skoro znasz towarzystwo to dlaczego nie zgłosiłeś się do służb 12 lat temu?

@kaaban: no bo nie znam ich bezpośrednio. Dużo info można się dowiedzieć z komentarzy na lokalnych portalach pod artykułami, albo połączyć podobne sprawy z okolic, ze sprawą Iwony.

Po prostu znalem z widzenia osoby które znają Iwonę (chodziłem z nimi do jednej szkoły) więc zainteresowałem się sprawą Iwony.
  • Odpowiedz
@ZAWADIAK: Ogólnie to co napisałeś ma sens, w parku Reagana za dużo przekopali żeby tam coś mogło być, ale i tak wydaje mi sie, ze nie może być to takie proste, bo ktoś juz by wpadł na to wcześniej
  • Odpowiedz
@kaaban: ja też na początku myślałem że sprawa jest nie wiadomo jak zawiła, i stoją za nią geniusze zbrodni, ale z czasem coraz bardziej zacząłem dochodzić do tego, że sprawa jest prostsza niż mogłoby się to wydawać. Po prostu splot niefortunnych zdarzeń i zaniedbań śledczych na początku sprawy sprawił, ze nie ma dowodów na tego głąba Browara (Paweł P).
  • Odpowiedz
Gdyby ciało Iwony zostało wrzucone do Zatoki to już dawno by wypłynęło na powierzchnię i zostało znalezione.

@Menel94: Nie prawda.

myślę, że sprawcy mogli być mądrzejsi od ciebie i obciążyć zwłoki

@grasica: Dokładnie.
  • Odpowiedz
@ZAWADIAK: dlugo wyznawalem teorie, ze Iwone chcieli s-----c z jakas gruba ryba, ktora placila za przyjemnosci z nastolatkami. To by tlumaczylo klotnie w DC, gdy sie zorientowala o co chodzi. Tylko czemu zabijac za cos takiego, raczej nie byla pierwsza i ostatnia, ktora odmowila.
  • Odpowiedz
A ty uważasz że nurkowie nie przeszukiwali pobliskich terenów?

@Menel94: Szukanie ciała w morzu jest jak szukanie igły w stogu siana. Tam panuje totalna ciemność, są różne pozostałości po IIWŚ, jakieś porybackie śmieci, więc znalezienie ciała w Bałtyku nawet z użyciem sonarów graniczyłoby z cudem.
  • Odpowiedz