Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +388
Wiecie co jest najlepsze w wykopie? To, że w polskim internecie nie ma absolutnie żadnej lepszej alternatywy dla tego portalu, i bynajmniej nie jest to reklama xD
1) Facebook - największe w internecie skupisko chłopskiego rozumu, mariuszyzmu, foliarstwa, grażynizmu. Stare baby siedzą i komentują politykę i obrazki wygenerowane przez sztuczną inteligencję. Moderacji zero. Szkoda czasu tam w ogóle zaglądać w 2025.
2) Fora phpBB by Przemo - wszystkie umarły z wyjątkiem... Elektrody i Garsoniery
1) Facebook - największe w internecie skupisko chłopskiego rozumu, mariuszyzmu, foliarstwa, grażynizmu. Stare baby siedzą i komentują politykę i obrazki wygenerowane przez sztuczną inteligencję. Moderacji zero. Szkoda czasu tam w ogóle zaglądać w 2025.
2) Fora phpBB by Przemo - wszystkie umarły z wyjątkiem... Elektrody i Garsoniery
źródło: temp_file7496270024921333556
Pobierz
the_good_guy +195
Ostatnio miałem okazję rozmawiać z miłośnikami hałaśliwych motorów. No i mój szacunek do nich spadł poniżej 0 (wcześniej wynosił 0). Dowiedziałem się, że jeżdżą w stoperach do uszu, a kaski dobierają m.in. z uwzględnieniem tego, jak dobrze kask tłumi dźwięki. Czyli, rozumiecie, jeździ taki cymbał po mieście maszyną produkującą hałas o natężeniu ostrzału artyleryjskiego, bo to taki wspaniały dźwięk. Jednak sam się od tego dźwięku izoluje, za to skazuje na ten uciążliwy

Utrzymujesz sprzęt (konserwacja, przechowywanie itp itd)
Utrzymujesz ludzi (mają płacone od punktu i za kilometr zapewne)
Obsługujesz klienta który wpadł do rowu (koszt: obsługi klienta)
Wysyłasz lawetę (koszt: kilometrówka + praca jednego człowieka)
Wysyłasz sprzęt cięższy by nie uszkodzić klientowi samochodu (koszty: kilometrówka + praca jednego człowieka)
Usługę realizujesz niezwłocznie angażując w to łącznie 3 osoby i 2 sprzęty.
Dodatkowo prócz pokrycia kosztów, wypadałoby jednak coś na tym zarobić (usługa zrealizowana z sukcesem).
Należy też wspomnieć o rozliczeniu podatku vat i podatku dochodowego.
Zostań nazwany zdziercą i januszexem.... bo nie zrobiłeś tego za 150zł XDDDDDDDDD
I jeszcze może frytki do tego.
Właśnie dlatego istnieje coś tak podstawowego jak ubezpieczenie asistance.
Ale... te ubezpieczenie kosztuje, a januszowi szkoda wydać 500zł rocznie.
i pamiętajcie - napijesz się, naćpiesz, a wypadek i tak się zdarzy.
#januszebiznesu #motoryzacja #afera
źródło: comment_1671022830OkvL7rImQuU8vCjMtR7HbI.jpg
Pobierz@blackmilk: masz jakieś podstawy do takiego twierdzenia?
lubisz koloryzować, mijasz się z prawdą
Komentarz usunięty przez autora
@lrllrlrr: laweciarz jest zdziercą pokroju złotówy pod dworcem, to moja opinia a Ty go szanuj jak tak chcesz
odnieś się do mojego wpisu
@blackmilk: czyli wystawiona została fv z rozpiską co ile kosztuje i można ją tu wrzucić, tak? xD
To wszystko by miało sens, gdyby nie fakt że... jesteśmy w PL, tu wszyscy kombinują, wiele osób próbuje oszukać innych, żerować na niewiedzy, zasłaniać się "prawem", "kosztami", "przepisami", a ostatecznie:
1. faktury nie ma, kasa idzie z łapy do łapy, zero podatku, "firma leci
Przeciez tu nie chodzi o to, ze mial wziac 150 zl (absurdalne odniesienie) tylko, ze znaczaco zawyzyl cene uslugi w stosunku do ceny rynkowej. Dodatkowo przed jej samym wykonaniem, nie poinformowal o cenie. Tyle.
Inne firmy tez placa podatki i ponosza koszty dzialalnosci.
Nawet jakby wzial 600 zl, nie byloby afery.