Aktywne Wpisy
gymw8nhnzd +386
Dzięki potężnemu Mirkowi @Strzalka który przyłapał Izunie na lotnisku, mamy piękne widowisko zmęczonej życiem piramidziary po "wakacjach", wykopki co wy żeście jej zrobili xD
#frajerzyzmlm #izadamczyk
#frajerzyzmlm #izadamczyk
piip5 +363
300km/h na ekspresówce. kolejne majtczaki jeżdzą każdego dnia po ulicach i jeszcze się tym publicznie chwalą. Można to jakoś gdzieś zgłosić? Coś z tym zrobią w ogóle jak nie jest wiadomo kto dokładnie odpowiada za ten profil?
#warszawa #patologia #warsawnightracing #majtczak #majtczakmorderca #samochody #szybkoalebezpiecznie
#warszawa #patologia #warsawnightracing #majtczak #majtczakmorderca #samochody #szybkoalebezpiecznie
Druga sprawa, czy dla kwestii kredytu będzie miało znaczenie, czy otworzę działalność w grudniu 2022 czy w styczniu 2023? Czy wystawienie nawet drobnej faktury w 2022 roku da jakąś przewagę przy rozpatrywaniu?
#programowanie #programista15k #b2b #jdg
Czy ten miesiąc
@jak_najbardziej: tak bo jak masz przychody z jdg to żeby dostać kredyt musisz zazwyczaj mieć rok kalendarzowy albo 12 miesięcy historii dochodów, czasami jest to 6. Więc jak będziesz miał miesiąc mniej czekania
A co do formy opodatkowania to ja bym brał linie/skale bo z tym masz zawsze pewność że na to dostaniesz kredyt + będziesz miał większą zdolność a w tych czasach to dość ważne. Z ryczałtem to nie wiadomo, loteria czy banki zaraz zaczną na to lepiej patrzeć czy nie. Jak zaczną no to problem
@Hulleck123: @qesq: Link do tabelek. https://www.wykop.pl/wpis/69039055/czesc-przygotowalem-kolejne-porownanie-zdolnosci-k/
Kolejna sprawa: myślisz, że bank rozważy potencjalnie fakt, że zanim założyłem działalność, to przez rok i dziesięć miesięcy pracowałem w tej samej firmie na umowę zlecenie, czy umowy zlecenia ich w ogóle nie interesują?
1) poszedłem w ryczałt, ale mam dłużej działalność
2) wolę mieć więcej teraz w kieszeni niż hipotetycznie wyższą zdolność w przyszłości
3) w pekao masz tak samo niezależnie od tego czy ryczałt czy liniowy
4) jeśli na ryczałcie nie będzie mnie stać na wybraną nieruchomość to może problem nie leży w formie opodatkowania, a w moich za małych zarobkach, albo lepiej mieć niższą zdolność i spać spokojniej ;)