Wpis z mikrobloga

  • 2830
#dziendobry też macie wrażenia że dawno nie było #rozdajo miodu z #pasiekakubla?


Do wygrania duży słoik tegorocznego miodu

do wyboru:
Rzepakowy, rzepakowy kremowany, wielokwiatowy, lipowy, gryczany


Losowanie jutro o 21:37(lub trochę wcześniej) za pomocą #mirkolos

Reklama !!!
Jeśli uważacie że miód może być fajnym prezentem pod choinkę, produkty z mojej pasieki możecie oczywiście też kupić ( ͜͡ʖ ͡€)

Dlaczego warto wybrać miód od moich pszczół?

Gospodarstwo pasieczne prowadzę od 2011 roku i od kilku lat żywię miodem użytkowników tego portalu ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jak dotąd bez reklamacji

Miód pochodzi wyłącznie z działaność moich pszczół, pasieki zlokalizowane są w obszarach wolnych od przemysłu i innych zanieczyszczeń, ule są drewniane i zarejestrowane u powiatowego lekarza weterynarii.

Jeśli ktoś z was ma ochotę na zakupy to w swoje ofercie posiadam:
Miód rzepakowy, rzepakowy kremowany, wielokwiatowy, lipowy, gryczany

Miód w słoikach 720ml ~ 1kg - 40 zł
Miód w słoikach 350ml ~ 0,45kg - 20 zł
Pierzga 180 g - 50 zł
Wysyłka 21 zł (do zamówień od 6 dużych słoików w górę wysyłka gratis)
Dostawa InPostem do paczkomatu lub pocztą polską za pobraniem lub z przedpłatą, dla moderacji również paczka Orlen ( ͡º ͜ʖ͡º)

Wysyłka jest w bezpiecznych kartonach są one też ubezpieczone więc macie pewność że dotrą w całości

Celem zakupu zapraszam do wiadomości prywatnej lub na pasiekakubla@gmail.com

#pasiekakubla #pszczelarstwo #miod
ak_kubel - #dziendobry też macie wrażenia że dawno nie było #rozdajo miodu z #pasieka...

źródło: comment_16708269726tTyRYKDd4spA0pomEoouW.jpg

Pobierz
  • 62
  • Odpowiedz
@kaczan34: Miód się krystalizuje z czasem, widocznie to co masz to albo świeży miód, albo wyrób miodopodobny :D

A Skrystalizowany miód wystarczy podgrzać do chyba 42 stopni i znowu będzie płynny :)
  • Odpowiedz
@sayanek: nie ma być płynny, właśnie wszystko się o to rozbija, żeby miód nie byl płynny, ma być stały i ma delikatnie chrupać przy jedzeniu łyżką( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kaczan34: Jeśli miód z pewnego źródła to schowaj go w chłodnym miejscu, jakaś piwnica czy coś, powinien szybciej skrystalizować, jeśli nie skrystalizuje to albo masz taki rodzaj miodu bo słyszałem że też są takie, albo masz marketowy rozpuszczony cukier a nie miód XD
  • Odpowiedz
@sayanek: kumpla ciotka dwa domy zbudowała na "miodzie", także wiem o co chodzi. Pytanie jest inne, czy da się zrobić cukrową przewałkę, żeby ten "miód " był w formie stałej?
  • Odpowiedz
  • 0
@kaczan34 niektóre miodu tak mają że rozdzielają się na frakcje płynną i krupiec, szczególnie jeśli mają wysoką wilgotność w takich przypadkach mówimy że miód jest nie dojrzały
  • Odpowiedz