Wpis z mikrobloga

@A_R_P: może jestem złym człowiekiem albo jestem za stary żeby dać sie tak robić w wała.
O ile moge mieć pretensje do szefa to każda okazja żeby nie dać państwu mnie okraść to nie tylko obowiazek ale i przyjemność i moja moralność w tej materii nie istnieie. Moze jak sie im nasze pieniadze skoncza to sie cos zmieni
  • Odpowiedz
@DarkZizi: nie chciałbym płacić, nfz to żart , do emerytury nie dożyje, a jak dożyje to i tak bede musiał pracowac żeby przeżyć to za co mam płacić podatki? Żeby móc je płacić większe na stacji czy w biedronce?
  • Odpowiedz
@mowcaumarlych: @DarkZizi: ale to właśnie dlatego u nas jest przyzwolenie na wały na każdym szczeblu, bo nikt w tym nie widzi nic złego tak naprawdę. Zwłaszcza, jeśli chodzi o niego, to sobie relatywizują, jak op ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@A_R_P: jak mam do wyboru ledwo wiązać koniec z koncem a żyć trochę ponad tą minimalną egzystencje to wiadomo co wybiore. Trudno to zrozumieć jak sie takich problemów nie ma.
Jednak uwazam ze masz rację, kazdy robi wały bo można. I jest to tak zakorzenione ze nie wiadomo jak to zmienić.
  • Odpowiedz