Przeciw: - Mam rodzinę - Mam pracę i boję się ją stracić w czasie galopujących cen oraz masowych zwolnień - Mam kłopoty ze zdrowiem - Przeraża mnie wizja śmierci w okopie, topiąc się w gównie - Nie chcę ginąć za elity, których ten obowiązek nie dotyczy - Chcę pomóc armii ale w inny, bardziej motywujący sposób - Niektóre różowe puszczą Cię kantem jak tylko znikniesz na miesiąc a macie wspólny kredyt i dzieci (By @Topia )
Za: - Polityk tak chce - Jesteś #!$%@?ą w rurkach - Ja nie mam życia i 90 dni na poligonie nie wpłynie na moje życie bo mam social - Lubię jak ktoś myśli za mnie - Kręci mnie kręcenie wora - Julka z twittera tak powiedziała
@LordSidious: Myślę że najważniejszy i decydujący argument to Wolność, każdy ma prawo pracować tam gdzie chce, spać tam gdzie chce, wstawać wtedy kiedy chce, jeść to co chce, nie wykonywać rozkazów drugiego, nieznanego sobie człowieka wbrew swojej woli itp.
każdy ma prawo pracować tam gdzie chce, spać tam gdzie chce, wstawać wtedy kiedy chce, jeść to co chce, nie wykonywać rozkazów drugiego, nieznanego sobie człowieka wbrew swojej woli
@siemankooo: czy płacisz podatki i dlaczego? bo z tego samego powodu pójdziesz na ćwiczenia
@Fearaneruial: Podatki nie odbierają mi moich podstawowych praw, dalej jestem wolny mimo to chodzę i protestuję. Wojsko odbiera mi wszelkie prawa, łaskawie pozwala mi jedynie żyć.
Porównanie godne ruskiego soldata... Dobrze że jednak nasze społeczeństwo jest nieco inteligentniejsze i ma jaja się przeciwstawić.
@siemankooo: płacisz podatki niewolniku? czy protestujesz przeciwko nim czy boisz się policyjnej pały która Cię dopadnie jak na swojego Pana nie zapłacisz?
Przeciw:
- Mam rodzinę
- Mam pracę i boję się ją stracić w czasie galopujących cen oraz masowych zwolnień
- Mam kłopoty ze zdrowiem
- Przeraża mnie wizja śmierci w okopie, topiąc się w gównie
- Nie chcę ginąć za elity, których ten obowiązek nie dotyczy
- Chcę pomóc armii ale w inny, bardziej motywujący sposób
- Niektóre różowe puszczą Cię kantem jak tylko znikniesz na miesiąc a macie wspólny kredyt i dzieci (By @Topia )
Za:
- Polityk tak chce
- Jesteś #!$%@?ą w rurkach
- Ja nie mam życia i 90 dni na poligonie nie wpłynie na moje życie bo mam social
- Lubię jak ktoś myśli za mnie
- Kręci mnie kręcenie wora
- Julka z twittera tak powiedziała
#obowiazkowecwiczeniawojskowe
@siemankooo: czy płacisz podatki i dlaczego?
bo z tego samego powodu pójdziesz na ćwiczenia
Wojsko odbiera mi wszelkie prawa, łaskawie pozwala mi jedynie żyć.
Porównanie godne ruskiego soldata... Dobrze że jednak nasze społeczeństwo jest nieco inteligentniejsze i ma jaja się przeciwstawić.
@siemankooo: odbierają Ci praw odo rozporządzania wypracowanym majątkiem - lekko jego połową jak doliczysz VAT
część ludzi płaci je bo uważa że idą na jakieś wspólne dobro
część bo Urząd Skarbowy ma za sobą wsparcie aparatu Państwowego w postaci policyjnej pały
która z tych motywacji jest twoją - nie wiem
ale nie piernicz że podatki niczego ci nie odbierają, nie protestujesz bo się przyzwyczaiłeś
@Fearaneruial: #czarna a ty naucz się czytać, niewolniku.
czy boisz się policyjnej pały która Cię dopadnie jak na swojego Pana nie zapłacisz?
jak tam, jesteś wolny czy się boisz?