@DunningKruger: ta jasne - paliwo jest drogie, bo wysylamy je na ukraine - nie wierze, ze z tego powodu. W budzecie jest po prostu dziura, brakuje kasy i tyle.
W budzecie jest po prostu dziura, brakuje kasy i tyle.
Musieliby sobie te zyski wypłacić w dywidendzie, a na to się nie zanosi. Zresztą możesz sobie kupić akcje Orlenu i sam partycypować w tych zyskach jeśli wierzysz, że zostaną wypłacone akcjonariuszom.
@Radostingol: po prostu wykopki nie rozumieją jednego . Skoro dużo paliwa jest wysyłane teraz na Ukrainę to trzeba jakoś ograniczyć popyt w UE bo za cholerę rafinerie by nie wyrobimy. Popyt podaż ( ͡°͜ʖ͡°)
W budzecie jest po prostu dziura, brakuje kasy i tyle.
@aleksc: jesteś naiwny, ta kasa nie trafi do budżetu bo z budżetu dużo trudniej jest wyprowadzić kasę niż ze spółki skarbu państwa. Ta kasa pójdzie na kampanię wyborczą w przyszłym roku
@DunningKruger: mnie nie boli paliwo dla Ukrainy, m.in. po to żebym ja nie musiał walczyć z Ruskimi, tylko domy Obajtka i działki Matiego. Więc tak, PiS okłamuje Polaków i robi co chce.
Mnie wystarczy, że ciebie boli
Musieliby sobie te zyski wypłacić w dywidendzie, a na to się nie zanosi. Zresztą możesz sobie kupić akcje Orlenu i sam partycypować w tych zyskach jeśli wierzysz, że zostaną wypłacone akcjonariuszom.
Komentarz usunięty przez moderatora
@DunningKruger: Ja i tak tankuje za 50zł, więc różnicy nie odczuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Twój nick jest tutaj wyjątkowo ironiczny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@aleksc: jesteś naiwny, ta kasa nie trafi do budżetu bo z budżetu dużo trudniej jest wyprowadzić kasę niż ze spółki skarbu państwa. Ta kasa pójdzie na kampanię wyborczą w przyszłym roku