Wpis z mikrobloga

@WicekJajko: Humus I bagietka.
A jak nie chcesz kupować gotowca, to zrób pastę z soczewicy:
- soczewica czerwona (szklanka),
- woda
- sól, pieprz, przyprawy jakie lubisz,
- suszony pomidor
- czosnek

Soczewicę gotujesz z przyprawami i całymi ząbkami czosnku. Na upartego możesz kostkę rosołową wrzucić. Jak się ugotuje, to ostudź, dorzuć kilka suszonych pomidorów z oleju i zblenduj na jednolitą masę (razem z tymi ząbkami czosnku). Przełóż do miseczki, udekoruj
@WicekJajko:

Crostini z różnymi pastami np. tapenada, urnebes, kozi ser+ karmelizowaną cebula

Nuggetsy z kurczaka na maślance z sosami, np. koperkowym

Buffalo Wings z dipem blue cheese i selerem naciowym

Różne zawijasy z ciasta francuskiego

Tuńczyk Z guacamole w tortilli

Sashimi

Nuggetsy z kalafiora

Steka możesz też na momencie usmażyć

Pieczone sadzeniaki

Koreczki caprese

...