Aktywne Wpisy
tojestmultikonto +110
#diy #elektronika #hobby #zrobtosam #tojestmultikonto
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
tenebrarum +4
Nie pojmuję w ogóle fenomenu i znaczenia słowa "przegryw". Znajomy mi mówił, że "przegryw" to taki ktoś, kto jest dorosły a jeszcze nie bzykał się z dziewczyną pomimo faktu, że jego rówieśnicy już nie tylko bzykali ale nawet mają mieszkania, samochody, dzieci etc. A co jeśli ktoś nie ma sukcesów na polu seksualnym lecz ma osiągnięcia w innych obszarach życia? Czy taki ktoś też jest "przegrywem"? Jeśli tak to jest to określenie wyjątkowo stygmatyzujące i krzywdzące.
Komentarz usunięty przez autora