Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
To znowu ja - pytanie o dysk SSD, na który instalowałbym gry i system operacyjny. Brać coś typu Lexar NM610 Pro na m.2, który terwz za 260 zł do ogarnięcia w wersji 1tb czy szukać czegoś innego?
#skladamkomputer #pcmasterrace #komputery #ssd
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Raie:

jeśli tylko twój PC obsługuje m.2 to bierz m.2 bo to szybszy dysk od ssd

Nie jest szybszy, bo to nadal jest dysk SSD.
Jego prędkość zależy od interfejsu na jakim
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Raie: @maniek50005: na razie płyty nie ma xd ale będzie albo jakieś gigabyte b550M ds3h albo coś podobnego. Po prostu składam dziś zamówienia na części do kompa i się zastanawiam, co warto. Jeszcze Windowsa muszę skądś ogarnąć, a to drogie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Shatter: A ja się zastanawiam w takim wypadku - po co dysk M.2 na interfejsie PCI-e pod system, gierki, przeglądarki i inne pierdoły codziennego zastosowania - jak w praktyce jego prędkość można uzyskać jedynie na pracy przy dużych plikach jak render filmów, kopiowanie baz danych ( z dużymi plikami a nie wieloma małymi)

Zobacz sobie na test prędkości w codziennych zastosowaniach i sam oceń czy jest konieczność instalacji systemu na
  • Odpowiedz
@maniek50005: Po prostu wpadł na promocji, absolutnie nie znam się na doborze tego typu komponentów. Generalnie wolałbym przyoszczędzić, jeśli się da i warto, więc szukam opcji na to, żeby kupić niezawodny i tani dysk SSD, jestem otwarty na sugestie, jakiego modelu powinienem szukać
  • Odpowiedz
@Shatter: juz mnie na kompie niema niestety, by coś doradzić

Ale oszukał bym na peperku promocji jakich na modele które cię zainteresuje lub zbliżone.
Wkońcu black friday jest to coś powinno być ciekawego.
  • Odpowiedz