Wpis z mikrobloga

Mam takie pytanie, czy mieliście sytuacje w której po zmianie firmy niezbyt podszedł Wam projekt? Czy nie będzie to źle wyglądało w CV (pierwsze doświadczenie - 10 miesięcy, i od lipca - aktualnie)? Ogólnie firma jest spoko, coś się nauczyłem, ale jakiś czuje niedosyt. Ewentualnie bym coś szukał po nowym roku gdyby były ciekawe oferty...

#testowanieoprogramowania #pracait
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tosterwykopkowy: proste, że tak xd w drugiej firmie trafiłem na projekt w bankowości, zawinąłem się po ~7 miesiącach. teraz jestem w firmie z 9? miesięcy i możliwe, że w przyszłym roku będę sie pakować (już dostaje oferty na lepszy hajs i ciekawsze projekty). w------e jak to będzię wyglądać w CV. generalnie jestem na b2b więc może te dwie firmy/projekty wpisze jako "mid term contract" czy jakoś tak i będzie dobrze
  • Odpowiedz
@tosterwykopkowy ja w mojej prawie 6 letniej karierze mam tylko jeden wpis powyżej roku (typowy najemnik projektowy :D). Nie ma się czym przejmować, tylko na jednej rozmowie się mnie pani z HR zapytała dlaczego tak szybko zmieniam firmy.
  • Odpowiedz
@tosterwykopkowy:

Czy nie będzie to źle wyglądało w CV

I tak i nie.

Sporo firm uzna, że to dobrze, że zmieniasz jak Ci nie odpowiada projekt. Równie dużo, jak nie więcej, nie będzie Cię traktować poważnie. Rynek był pokręcony, a robi się jeszcze dziwniejszy.
  • Odpowiedz