Wpis z mikrobloga

Burger Drwala podrożał o 43% w ciągu roku:

Klasyczny – 24,90 zł; rok temu 17,40 zł;
Podwójny – 29,90 zł; rok temu 20,40 zł;
Z kurczakiem – 24,90 zł; rok temu 17,40 zł;
Z żurawiną – 26,40 zł; rok temu 17,90 zł;

#inflacja #mcdonalds #drwal #polska
  • 189
  • Odpowiedz
O co w ogóle chodzi z tym hypem na Drwala w czasach kraftowych burgerowni, które są już chyba w każdej miejscowości? Rozumiem, że to trochę lepszy ale nadal gówniany fastfood. Żeby umawiać się na wizytę w McD z tej okazji? Chyba jednak lepiej byłoby dać zarobić lokalnej burgerowni niż globalnej hydrze...
  • Odpowiedz
Ciężko coś znaleźć w cenie ~25 zł osoba


@adek_sggw: znam w Krakowie co najmniej cztery miejsca (nie licząc stołówek, restauracji i budek z kebabami/zapiekankami), gdzie w tej cenie można zjeść dwudaniowy obiad.
  • Odpowiedz
@BetPay: w Reichu taka kanapka 5 erło, teraz przypomnij sobie czasy 20 lat temu jak w PL zjadłeś takiego burgera wielkości głowy z jakimś byle jakim kotletem i 1 kg surówek + naładowany najtańszy keczup i musztarda - za 5 złotych.

Tym właśnie jest drwal, tani fastfood. I tam kosztuje tyle co powinien.
  • Odpowiedz
@Tachimetr Ale podwyżki cen produktów to nie główny składnik tej różnicy. Największym są ceny prądu, najmu, wynagrodzenia. Przez rok zmieniły się te składniki bardzo mocno. Zobaczymy w drugiej połowie 2023 kiedy pensja minimalna wyniesie 3600 brutto i skończą się wszystkie dopłaty. Zobaczymy kebaby po 35 zł, a cheeseburgery w McDonald's po 9zl.
  • Odpowiedz
@PanCiastko: Który pad thai? I kwestia czy dobry? Obecnie najlepszy imo to jest z Thai woka, a padthaiow różnych #!$%@? już chyba ze 100kg w Warszawie XD
  • Odpowiedz