Aktywne Wpisy
HerlockSholmes +72
Nowy minister obrony Ukrainy 37-letni generał Budanow nosi naszywkę z godłem Ukrainy w czerwono-czarnych barwach ludobójczej OUN-UPA - ludobójców, którzy wymordowali od 100 do 250 tysięcy Polaków na Wołyniu i w Małopolsce Wschodniej. To tak jakby niemiecki minister nosił na ramieniu naszywkę ze swastyką.
#polska #ukraina #historia #ciekawostki #iiwojnaswiatowa
#polska #ukraina #historia #ciekawostki #iiwojnaswiatowa

Merdarion_PL +175
Osoby chcące uzależnić pomoc dla Turcji od kwestii dyplomatycznych są dla mnie obrzydliwe i są częścią naszego społeczeństwa, która jest zaprzeczeniem wartości europejskich i bliżej im w myśleniu do Rosjan.
#turcja
#turcja
Jadę na terapię autobusem z ojcem, bo samemu się boję (╯︵╰,).
Boje się że nie poznam przystanku przez śnieg.
Nawet biletów się samemu boje kupować.
Chłop prawie 25 letni.
Będzie psychoterapia. Boje się ,że znowu nic nie powiem i psycholog powie, że się nie nadaje do terapii, bo nic nie mówię. Albo że jestem zdrowy.
Ehh
Mam nadzieję, że chociaż nie będzie biegunki.
#przegryw #qewnakwadracie ##!$%@? #fobiaspoleczna #psychologia
Trzymaj się miras. Trzymam kciuki żebyś w końcu wyszedł na prostą (づ•﹏•)づ
Komentarz usunięty przez moderatora
Jak raz jechałem samemu to zapałem telefon i tak się stresowałem że nic nie mówiłem terapeucie.
pisz mu .. jeżeli tak ci łatwiej.
Musisz wierzyć i się starać, pomyśl też o staraniach ojca który z tobą jedzie
W dużej mierze pomogło mi znalezienie bratniej duszy, której mogłem się wygadać + znalezienie sobie pasji. Każdego dusza jest inna i nie ma złotego środka także powodzenia. Zdrowa głowa jest bardzo ważna.
@qew12: ty, ale czego dokładnie się boisz?
Kiedyś przy epizodzie depresyjnym miałem napad lęku.
Szedłem do sklepu. Idąc miałem wrażenie, że ludzie się na mnie gapią. Po prostu uczucie strachu, ciężko to opisać. Strach sam w sobie, chemiczne wrażenie strachu. Jak wróciłem do domu to się popłakałem.
Potem gdy lekarz mi zadał to samo pytanie, "czego pan się bał" to też nie potrafiłem powiedzieć.
Ojciec dawni temu zdał prawko, nie wiem czy poza tym kiedyś prowadził samochód
@qew12: ale czego z tymi ludźmi się boisz. Że zrobią ci coś? Wyśmieją?
Boje się różnych problemów i wymyślam w głowie scenariusze jakie złe rzeczy mogą się stać. Czasem mnie lek paraliżuje, że boje się wstać przy przystanku.
@qew12: zawsze mam irracjonalny stres przed wejściem do jakiegoś gabinetu - że zapukam za cicho, za głośno, nie usłyszę "proszę" i będę stać jak debil, komuś przeszkodzę itd. :D
@Bartholomew: właśnie tak myślałam, że może pomogłoby coś na kształt odgrywania ról, chociażby z rodzicami?
Może coś pójść nie tak? I
@qew12: sytuacja będzie niezręczna, jeśli ty zrobisz z niej niezręczną. Nikt