Aktywne Wpisy
YesIDo +13
xspeditor +71
Czasami dobre uczynki w bolesne uczynki mogą się obrócić. Dziadek lat 83 poprosił mnie bym ogarnął mu OC na Cinquecento 700. Przedłużenie w PZU dostał na 550zł i chciał coś taniej. Pomyślałem że tyle razy na Youtube widziałem reklamy tego Mubi więc spróbuję tam dziadkowi wykupić ubezpieczenie. No i faktycznie, najtaniej 350zł + cashback 200zł to daje nam 150zł. Zadzwoniłem do dziadka żeby mi podał wszelkie dane z popredniego OC i wykupie mu tą polisę.
Faktycznie z tego Mubi polisa przyszła, a po około 3 tygodnia przyszedł zwrot 200zł na konto. Pomyślałem że petarda, wnuczek zaoszczędził dziadkowi 400zł.
Po 2 miesiącach, dzwoni do mnie dziadek i mówi że jakiś list przyszedł w związku z ubezpieczeniem i jakimiś karami straszą. Pojechałem do dziadka, wziąłem ten list i powiedziałem mu, że to pomyłka i muszę im wysłać potwierdzoną polisę.
Listem
Faktycznie z tego Mubi polisa przyszła, a po około 3 tygodnia przyszedł zwrot 200zł na konto. Pomyślałem że petarda, wnuczek zaoszczędził dziadkowi 400zł.
Po 2 miesiącach, dzwoni do mnie dziadek i mówi że jakiś list przyszedł w związku z ubezpieczeniem i jakimiś karami straszą. Pojechałem do dziadka, wziąłem ten list i powiedziałem mu, że to pomyłka i muszę im wysłać potwierdzoną polisę.
Listem
Co mam zrobić? Jakimś orłem nie jestem i do końca życia raczej będę kręcić się w okolicach tej średniej pensji. Gdybym był jeszcze za wygląd odrzucany albo coś innego... Ale za wygląd zawsze komplementy od dziewczyn dostaję.
#zwiazki #logikarozowychpaskow #randkujzwykopem
PS. Nikt na siłę nie zmusił cię do bycia strażakiem, więc nie narzekają na zarobki skoro wiedziałeś na co się piszesz.
PS2. Jeśli masz mniej niż 70 lat to zdradzę ci sekret możesz zmienić zawód na zupełnie inny taki jaki ci odpowiada i zarabiać znaczniej więcej :)
@IcyHot: Ale ja na zarobki nie narzekam. Umiesz czytać?
nie zakładaj od razu, że kolejna jaką poznasz, to już będzie ta jedyna i tak samo jak zaczną wychodzić jakieś kwiatki, to nie przejmuj się że znowu nie wyszło, tylko ciesz się, że tak szybko pokazała swoją naturę i nie zmarnowałeś za wiele czasu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
i jeśli sam czujesz się ze sobą, swoją pracą i zarobkami okej, to
Ale to bardzo dobrze, że tak jest. Masz szybką selekcję. Gdybyś zarabiał dużo, to wyszłoby dopiero po latach a tak wiesz od razu.
Spróbuj zmienić sposób nawiązywania znajomości żeby trafiać na inny typ, skoro jest tak za każdym razem
Teraz jestem w związku z inną dziewczyną i na początku naszej relacji zarabiałem sporo mniej i nie stanowiło to problemu.
Wiesz co je łączyło? Obie nie były polkami."
Bo w tym układzie to ty robiłeś za "polkę" ( ͡° ͜
Komentarz usunięty przez autora