ej robiąc sobie zapiekaną kanapkę zauważyłem coś bardzo ciekawego ser i pomidor bardzo długo pozostają gorące czyli długo trzymają ciepło znacznie dłużej niż wędlina czy chleb i teraz tak sie zastanawiam dlaczego domów nie ociepla sie serem i pomidorami skoro tak dgługo trzymają ciepło tylko jakimś styropianem
dlaczego sie o tym w ogóle nie mówi nie sądzicie że to podejrzane ?
@9Grzesiek_: Wiem, że pytanie jest turbo dla beki, ale nie chodzi o to jak długo materiał trzyma ciepło, ale jak dobrze izoluje. Chodzi o to, żeby ściany trzymały ciepło dłużej, bo są odizolowane od zimna z zewnątrz.
ser i pomidor bardzo długo pozostają gorące czyli długo trzymają ciepło
znacznie dłużej niż wędlina czy chleb
i teraz tak sie zastanawiam dlaczego domów nie ociepla sie serem i pomidorami skoro tak dgługo trzymają ciepło
tylko jakimś styropianem
dlaczego sie o tym w ogóle nie mówi
nie sądzicie że to podejrzane ?
może to jest zmowa producentów styropianu ?
ale chyba ser ma dobrą izolację szczególnie jak sie rozpuści na pomidorze
ale zgłębie temat bo coś czyje że to może wywrócić cały światopogląd
takie przemyślenia z dupy po prostu
ale dzięki za odpowiedz