Wpis z mikrobloga

#blackfriday Zaczyna się. Chce kupić zmywarkę od miesiąca, ale musiałem zrobić porządek z meblami w starym domu. W końcu udało się, Meble ogarnięte, przyłącza dorobione, można kupić zmywarkę. Wybór padł na jeden z modeli, który spełniał moje kryteria. Patrzę - dostępne w #mediaexpert i #mediamarkt. Porównywarka cenowa pokazuje, że cena wszędzie prawie taka sama, historia ceny pokazuje, że specjalnie nikt przy niej nie kombinował - ok, dodane do obserwujących by kupić po powrocie z tygodniowego urlopu. W międzyczasie mail do BOK mediaexpert z pytaniem o ich promocję "w cenie wniesienie, podłączenie, wypoziomowanie, uruchomienie, testy i zabranie resztki opakowania". ME odpisuje mi, że jest taka promocja, ale za ekstra 250 zł, a ta "mega promocja w ofercie", to dotyczy wyłącznie odebrania starego urządzenia do recyklingu, nawet za wniesienie do domku trzeba dopłacić, bo tego ich superoferta nie ma.

Wróciłem z urlopu, wbijam do obserwowanego ogłoszenia w sklepie, a tutaj pyk - supermegapromocja, ale cena urządzenia jakoś 350 zł droższa niż tydzień temu ( ͡° ͜ʖ ͡°). Wbijam do mediamarkt - tutaj również +350 zł w super okazji ( ͡° ͜ʖ ͡°). Trochę pogooglałem, znalazłem normalny sklep z normalną ceną i zamówiłem. Pani z BOK ME próbowała wygenerować sprzedaż i napisała mi, czy mają złożyć zamówienie w moim imieniu i na jaki adres wysłać. Napisałem, że dzięki ich super promocji +350 zł przeszła mi chęć by u nich kupić. Pani odpisała mi, że sklep może mi zaoferować 120 zł rabatu od nowej ceny (promocyjnej) ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Hallooo #uokik
  • 5