Wpis z mikrobloga

• 620
No muszę przyznać że dałem się zrobić w #downsizing xD w #lidl Takiego schodka w środku opakowania #hummus tu wcześniej nie było, z zewnątrz zero różnicy, dodatkowo od dołu jest tu etykieta więc jest "napięta" nad nowo powstałą przerwą. Jest to tak sprytne ze nawet nie jestem zły xD
southman - No muszę przyznać że dałem się zrobić w #downsizing xD w #Lidl Takiego sch...

źródło: comment_1668492304xEq4v1AFn5U4lbP0Gg9meJ.jpg

Pobierz
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 15
@southman: wczoraj się zorientowałem (bo kupuję raz na prawie rok), że tabletki to zmywarki zmalały o 4 sztuki (90 > 86) i poszły 10zł do góry, sam nie wiem śmiać się czy płakać. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@radziuxd: Mnie najbardziej zastanawia, gdzie jest w tym granica? Kiedy skończy się zmniejszanie produktów? 60 gramowa tabliczka czekolady? 70 gramowe opakowanie sera? itd.
  • Odpowiedz
@takigosc: Czekolady już są jak opłatek. Wczoraj mnie naszło, ale jak wziąłem z półki to tylko uśmiechnąłem się z politowaniem i odłożyłem z powrotem. Cena ta sama albo ciut wyższa, ale za to 80 g.
  • Odpowiedz
@southman: w-----a mnie ten durny downsizing, bo przez to jest drożej niż jakby podnieśli cenę, bo mniejsze opakowania zawsze kosztują więcej w porównaniu do większych, jeśli się podliczy cenę za kilo/litr
  • Odpowiedz
  • 60
@takigosc

@radziuxd: Mnie najbardziej zastanawia, gdzie jest w tym granica? Kiedy skończy się zmniejszanie produktów?

To proste.

Laysy kiedyś miały 100g i chyba zeszły potem do 85g, wyszły też party packi które miały po 165g chyba. Napis party zniknął, mniejszych paczek też nie widzę. Laysy teraz mają już 140g, oven baked i strong 130g. Są już nowe droższe paczki 210g i zabawa zaczyna się od nowa :)
  • Odpowiedz
@Miecz12: mnie jeszcze wqurwia to, że często opakowania plastykowe są olbrzymie w stosunku do ilości towaru . Przykładowo kiedyś mięso na tackach w Biedronce mialo wagę 500g , teraz zeszli z niektórymi produktami do 360g (np mielone z indyka) Olbrzymia tacka, w 1/3 wypełniona mięsem, a reszta powietrze . Robią akcje że słomkami do napojów, zamieniają je na papierowe, czy z kartami płatniczymi z ekologicznego materialu, które notabene wymienia się
  • Odpowiedz
@Miecz12

jeśli się podliczy cenę za kilo/litr

Ale klient tak tego nie liczy. Jest coś takiego jak pewna akceptowalna granica ceny za dany "szybko zbywalny" produkt - jak będzie drożej to się nie sprzeda. Stąd downsizing. Podziękuj małpiemu mózgowi ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz