Aktywne Wpisy
roster1 0
Gaz czy Indukcja ?
Jaki z perspektywy czasu jest wasz stosunek do indukcji po przejściu z gazowej kuchenki ?
#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #pytanie #remontujzwykopem
Jaki z perspektywy czasu jest wasz stosunek do indukcji po przejściu z gazowej kuchenki ?
#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #pytanie #remontujzwykopem
xionacz +138
Z serii: Tajemnice gastronomi wakacyjnej(i nie tylko) ( ͡º ͜ʖ͡º)
#jedzenie #jedzzwykopem #heheszki #gastronomia
#jedzenie #jedzzwykopem #heheszki #gastronomia
Kd siebie dołożę:
Whole Nine Yards - Jak ugryźć 10 milionów xD
A bug's life - Dawno temu
Die Hard > Niezłomny
Dirty dancing > Lubieżne Tańce
Gdyby to przetłumaczyli jako "Mrówy" to byłby to jeszcze
@Kirdan5: Serio, to są gówniane tytuły xD Kto tak niby mówi, szczególnie w latach 90., kiedy film wychodził?
@fleytuch: Też miałem z tego bekę, niedawno chciałem sobie go odświeżyć, zobaczyłem ten plakat i wszystko się wyjaśniło xD
Komentarz usunięty przez autora
@jaroty: tu było raczej tak, że Ford v Ferrari był oficjalnym tytułem głównie w USA, a Le Mans '66 był użyty nie tylko w Polsce, a również w paru innych krajach eurpejskich.
@Kirdan5:
Ale głównym bohaterem była Mrówka o imieniu "Z".
"Szklana Pułapka" też była dobrym tytułem, ale co z tego skoro pasowała tylko do pierwszego filmu? I tak samo jest z "Kac Vegas".
Przy czym ciekawsze są sytuacje w drugą stronę, a też są takie, np.: seria "Oszukać Przeznaczenie" - tam angielski tytuł "Final Destination" pasuje tylko do pierwszej części który tyczy się feralnego lotu samolotem, w kolejnych częściach to już nie pasował, natomiast polskie tłumaczenie pasuje do całej