Wpis z mikrobloga

Wykop to portal Ukraiński? Na głównej więcej odnosień do Ukrainy niż święta niepodległości w Polsce. Napisz coś o ustawianiu meczów przez ukrainców, pijanych mordercach czy wyłudzaniu 500+ plus to Cię zwyzywają od ruskich onuc i kacapów, bo te tępe owieczki działają emocjonalnie jak dziewczynki bez racjonalnego myślenia i dystansu. Tak k---a płacą mi w rublach i jestem onucą lemingi. Nie zapomnijcie dodać tęczowej i trans flagi przy fladze ukrainy jak to ma miejsce na twitter.
#ukraina
  • 110
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@America: od przynajmniej kilku lat patriotyzm jest ośmieszany przez całą prawicę, a ty się dziwisz, że ludzie mają to w dupie? Przez prawicę obchodzenie święta niepodległości to wstyd ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@America: To w końcu jaki to jest portal? Ukraiński, rosyjski czy niemiecki?
A może polski jak napiszesz o tym ze bezdomni w Europie to Polacy to tez jest lament.
  • Odpowiedz
ale nie będę przymykał oko na złodziei, kryminalistów i patusów, bo tacy też przyjeżdzają i należy to piętnować.

@America: No to pomagaj tym poszkodowanym Ukraińcom xD Kto ci każe dawać pieniądze złodziejom, kryminalistom i patusom?
Sam ani grosza nie dałem na żadnego patusa, zarówno polskiego, ukraińskiego jak i niemieckiego, czeskiego, angielskiego jak i każdego innego. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@America nie wiem, k..., może dlatego, że od ponad 80 lat nie było konfliktu na taką skalę w najbliższym otoczeniu Polski? Może dlatego, że rakiety nie spadały na miasta kilka setek kilometrów od granicy Polski? Może dlatego, że doświadczyliśmy największej migracji ludzi w historii tego kraju?

Ale najważniejsze teraz to własne ego i nacjonalistyczne zabawki.
  • Odpowiedz
@America: a co tu świętować?

Mieszkam na co dzień w #wroclaw, pochodzę z #szczecin. Widzę, co powstało w tych miastach w czasach, gdy były niemieckie i widzę, w jakim kierunku poszły w rękach polskich. Widzę też, jaki standard życia panuje w Niemczech a jaki u nas. I powiedzmy, że to wzruszające, że tyle ludzi oddało życie za kraj, że chcieli walczyć, tylko z perspektywy
  • Odpowiedz
@Karl_Tofel: nie wiem, nie znam się, ale poniemiecka zabudowa stworzona w latach, gdy technika i możliwości były o niebo gorsze, nadal z palcem w tyłku przebija znakomitą większość naszego budownictwa. A gdy się porówna np. mapki i zdjęcia, jak było za czasów niemieckich, a jak to wygląda dzisiaj, to robi się dosłownie smutno.
  • Odpowiedz