Aktywne Wpisy

lubie-sernik +96
Trzy miesiące temu rozstałem się z różową po 13 latach związku.
Na początku to mega przeżywałem. Źle mi było samemu, nie mogłem się przyzwyczaić, że jestem sam. Bałem się co będzie dalej.
Po trzech miesiącach uważam, że rozstanie to była najlepsza decyzja w moim życiu...
Jak
Na początku to mega przeżywałem. Źle mi było samemu, nie mogłem się przyzwyczaić, że jestem sam. Bałem się co będzie dalej.
Po trzech miesiącach uważam, że rozstanie to była najlepsza decyzja w moim życiu...
Jak

https://twitter.com/BlockFi/status/1590875997351866368
Ostrzegałem kilka dni temu. Może komuś pomogło.
Te wszystkie cefi to jeden syf, niektóre tylko lepiej ukrywają niewypłacalność od innych. Uciekać z każdego.
Ich wspólnym grzechem pierworodnym jest GBTC. Dopóki było premium, ładowały BTC w GBTC i zarabiały. Potem premium zmieniło się w ogromne dyskonto, a GBTC na BTC zamienić się nie da. Pożyczki do 3AC/Alameda/etc to tylko dodatek.
Na zarabianie procentów w krypto - tylko defi na ethereum (w tym rollupy) i staking eth. Zarabiam yield od lat - zero strat kiedykolwiek. Częstym trikiem marketingowym ponzi jak np. UST/Anchor jest nazywanie się defi, ale to ciągle tylko ponzi.
Jedyne pożyczki jakie Celsius spłacił - bo musiał - to te w Aave, Compound i Makerdao.
#bitcoin #ethereum #kryptowaluty
źródło: comment_1668129774jgRF1EI6EqrWTi4xH6W22T.jpg
Pobierz@megaloxantha: czyli, warto dodac, w protokolach defi :)
Miałem nadrobić zaległości ale ciągle coś innego
@megaloxantha: Mogłeś jeszcze wspomnieć o CeDeFi. Najzabawniejszy akronim jaki może być xD