Wpis z mikrobloga

Jak ktoś czyta ten tag z pracodawców to weźcie sie yebnijcie w głowe zanim dodacie oferte na juniora (bez widełek) i napiszecie że trzeba HTML/CSS/JS/REACT/PYTHON/DOCKER/SQL i minimum 3 lata doswiadczenia xD #programowanie #programista15k
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@malpi:

powiedziałbym raczej że mid zaczyna się od jakichś umiejętności a nie od stażu pracy.

tak sadzisz? to czemu w kazdym ogloszeniu na mida wymagaja dwoch lat
  • Odpowiedz
> powiedziałbym raczej że mid zaczyna się od jakichś umiejętności a nie od stażu pracy.

tak sadzisz? to czemu w kazdym ogloszeniu na mida wymagaja dwoch lat doswiadczenia?

@cppguy: bo staż mogą odsiać na etapie składania cv, a właściwe umiejętności już trzeba weryfikować na spotkaniu.

Sprawdziłem teraz "swoje" ogłoszenie i akurat nie mam wypisanego wymogu jakiegoś stażu pracy, wypisane tylko technologie. To czego nie mogę zweryfikować na podstawie CV, a
  • Odpowiedz
od 2 lat zaczyna sie mid

@cppguy: co to za jakieś sztywne, ramowe podejście rodem z polskich januszexów. Mid zaczyna się od określonych umiejętności, a nie po przekroczeniu danego czasu.
  • Odpowiedz
@cppguy: przecież te 2 lata to jest ich myślenie życzeniowe, a później i tak cię weryfikują. Tak samo jakbyś napisał, że każdy kto ma 3 lata doświadczenia, zarabia 20k xD
  • Odpowiedz
to czemu w kazdym ogloszeniu na mida wymagaja dwoch lat doswiadczenia?

@cppguy: jak w każdym, dużo jest ogłoszeń gdzie nie ma nic na temat lat doświadczenia

od 2 lat zaczyna sie mid i tutaj juz normalnie 10-25k widelki sa

10k to teraz jak ci się przyfarci to po jakimś stażu możesz dostać (ze statusem studenta i na umowie zlecenie)
  • Odpowiedz