Aktywne Wpisy
Zielonka021124 +119
10 rzeczy, które chciałbym wiedzieć, zanim poszedłem na informatykę jako maturzysta:
1. 95% projektów to klepanie kodu dla zachodniego pana, nic innowacyjnego i nudzi się to po kilku latach. Rynek jest zdominowany przez różnej maści SH i kontraktownie, które to tylko napędzają. Utożsamianie polskiego IT z jakąś innowacyjnością to beka w c--j.
2. Relatywnie wysokie zarobki w Polsce to przede wszystkim efekt niskich zarobków innych (+ powszechnego B2B). W Europie Zachodniej IT to parobki
1. 95% projektów to klepanie kodu dla zachodniego pana, nic innowacyjnego i nudzi się to po kilku latach. Rynek jest zdominowany przez różnej maści SH i kontraktownie, które to tylko napędzają. Utożsamianie polskiego IT z jakąś innowacyjnością to beka w c--j.
2. Relatywnie wysokie zarobki w Polsce to przede wszystkim efekt niskich zarobków innych (+ powszechnego B2B). W Europie Zachodniej IT to parobki
77023 +467
#ecpu to ma nieźle namieszane we łbie, rzekomy p-----l, którego próbują dorwać podał losowy numer telefonu, akurat trafiło na mojego ojca i teraz kiepy szantażują ujawnieniem jakiś filmików i chcą pieniędzy. To teraz będą się tłumaczyć na policji.
#lowcypedofili #patologiazmiasta
#lowcypedofili #patologiazmiasta
Właśnie w tej chwili, już po raz 7, wystartowała kolejna edycja wykoPAKI.
Czym jest wykoPAKA?
Kojarzycie zabawy typu Secret Santa w szkole lub w pracy? Właśnie tym jest wykoPAKA, tylko w większej skali. Co roku setki osób przygotowują z ogromnym zaangażowaniem paczki, które wyruszają do odbiorców w najodleglejszych częściach naszego kraju, by sprawić im świąteczną radość. Przez 7 edycji uczestnicy zabawy wysłali aż 3161 paczek!
wykoPAKA jest oddolną inicjatywą użytkowników Wykopu, a udział w niej jest darmowy. Ponosisz jedynie koszty przygotowania i wysyłki paczki.
Kto może wziąć udział w zabawie?
Do zabawy może zgłosić się każdy użytkownik Wykopu, który spełnia wymagania przedstawione na grafice dołączonej do tego wpisu (wymagania są identyczne jak w ubiegłym roku). Po rejestracji należy wypełnić wszystkie niezbędne informacje o sobie i poczekać na weryfikację. W trakcie weryfikacji ocenimy Twój opis oraz kilka innych aspektów, które pomogą nam upewnić się, że nie rejestrujesz się tylko po to, by wywinąć swojej parze psikusa i zostawić ją na Święta bez paczki.
Jakie są terminy?
Losowanie par: 28.11 (dzień przed Black Friday ( ͡° ͜ʖ ͡°), godzina nieznana)
Weryfikacja paczek: do 18.12 (włącznie)
Podsumowanie zabawy: 06.01.2025
Jakieś zmiany?
Dawanie drugiego życia książkom, czy innym przedmiotom jest super, ale wiemy, że nie każdemu to odpowiada. W tym roku, w panelu uczestnika, w zakładce "Twoje dane" możecie sami zdecydować, czy chcecie otrzymać przedmioty z drugiej ręki. Podczas weryfikacji paczek moderatorzy będą sprawdzać, czy ich stan jest wystarczająco dobry, jednak pamiętaj, że nasza ocena jest subiektywna i zgadzając się na przedmioty z drugiej ręki, akceptujesz idące za tym ryzyko.
Dodatkowo zgodnie z zapowiedziami, w tym roku udział w zabawie ograniczamy tylko do terytorium Polski.
Jestem nowy/nowa! Jak dołączyć?
1. Zapoznaj się z FAQ dostępnym na stronie zabawy i zdecyduj, czy jest to zabawa dla Ciebie.
2. Zarejestruj się na stronie zabawy
3. Wypełnij dane w zakładce "Twoje dane" oraz "Preferencje wysyłki"
4. W zakładce "Weryfikacja" wyślij zgłoszenie i czekaj na odpowiedź, o której powiadomimy Cię przez PW na Wykopie.
Nie może również zabraknąć klasycznego już zdania: Nie odkładajcie weryfikacji na ostatni moment! Będziemy ciężko pracować, żeby weryfikacje trwały jak najkrócej, ale zgłaszając się w ostatniej chwili ryzykujecie tym, że może zabraknąć Wam czasu na poprawki w opisie.
Czekamy na Was!
Ekipa wykoPAKI w składzie @chybaDapi, @dobry_programista, @Shyvana, @trusru
#wykopaka
Zebrane pieniądze przeznaczamy na koszty związane z utrzymaniem zabawy i oczywiście kawę, która będzie dla nas wsparciem w długie wieczory w czasie weryfikacji. Wsparcie jest dobrowolne i nie wpływa na nasze decyzje w toku zabawy.
Podziękowania dla całej ekipy Wykopaki za organizację całego wydarzenia ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@wykoPAKA: bardzo podoba mi się ta opcja, oby pomogła Wam ograniczyć afery kocykowe. ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Jak zawsze dziękuję za organizację i proszę o szybką akceptację opisu do Golda,
Ale kocyk z afery był właśnie nowy i to tylko główna bohaterka afery sobie ubzdurała, że rzekomo był brudny, czego z resztą nigdy nie potwierdziła xD
@Zgrywajac_twardziela: no właśnie wiem i to tym bardziej zabawne. Teraz Emilka mogłaby kliknąć "nie chcę rzeczy z drugiej ręki" i rozkręcić podwójną gównoburzę, że nie chciała, a i tak dostała, hurr durr co to za weryfikacja. xd
Prychłem motzno, nie powiem, że nie xD
raz chciałem wziąć udział w zabawie i odrzuciliście mój dwustronnicowy list bo był "za mało osobisty i szczegółowy"
może jeszcze próbkę kału potrzebujecie żeby było wystarczająco szczegółowo? co mam zrobić jak nie umiem bardziej szczegółowego listu napisać? Nie ma miejsca na odwołanie i napisanie nowego listu. Odrzucenie i s--------j, pora na csa