Wpis z mikrobloga

Cześć Wykopakowicze! ()

Właśnie w tej chwili, już po raz 7, wystartowała kolejna edycja wykoPAKI.

Czym jest wykoPAKA?
Kojarzycie zabawy typu Secret Santa w szkole lub w pracy? Właśnie tym jest wykoPAKA, tylko w większej skali. Co roku setki osób przygotowują z ogromnym zaangażowaniem paczki, które wyruszają do odbiorców w najodleglejszych częściach naszego kraju, by sprawić im świąteczną radość. Przez 7 edycji uczestnicy zabawy wysłali aż 3161 paczek!
wykoPAKA jest oddolną inicjatywą użytkowników Wykopu, a udział w niej jest darmowy. Ponosisz jedynie koszty przygotowania i wysyłki paczki.

Kto może wziąć udział w zabawie?
Do zabawy może zgłosić się każdy użytkownik Wykopu, który spełnia wymagania przedstawione na grafice dołączonej do tego wpisu (wymagania są identyczne jak w ubiegłym roku). Po rejestracji należy wypełnić wszystkie niezbędne informacje o sobie i poczekać na weryfikację. W trakcie weryfikacji ocenimy Twój opis oraz kilka innych aspektów, które pomogą nam upewnić się, że nie rejestrujesz się tylko po to, by wywinąć swojej parze psikusa i zostawić ją na Święta bez paczki.

Jakie są terminy?
Losowanie par: 28.11 (dzień przed Black Friday ( ͡° ͜ʖ ͡°), godzina nieznana)
Weryfikacja paczek: do 18.12 (włącznie)
Podsumowanie zabawy: 06.01.2025

Jakieś zmiany?
Dawanie drugiego życia książkom, czy innym przedmiotom jest super, ale wiemy, że nie każdemu to odpowiada. W tym roku, w panelu uczestnika, w zakładce "Twoje dane" możecie sami zdecydować, czy chcecie otrzymać przedmioty z drugiej ręki. Podczas weryfikacji paczek moderatorzy będą sprawdzać, czy ich stan jest wystarczająco dobry, jednak pamiętaj, że nasza ocena jest subiektywna i zgadzając się na przedmioty z drugiej ręki, akceptujesz idące za tym ryzyko.
Dodatkowo zgodnie z zapowiedziami, w tym roku udział w zabawie ograniczamy tylko do terytorium Polski.

Jestem nowy/nowa! Jak dołączyć?
1. Zapoznaj się z FAQ dostępnym na stronie zabawy i zdecyduj, czy jest to zabawa dla Ciebie.
2. Zarejestruj się na stronie zabawy
3. Wypełnij dane w zakładce "Twoje dane" oraz "Preferencje wysyłki"
4. W zakładce "Weryfikacja" wyślij zgłoszenie i czekaj na odpowiedź, o której powiadomimy Cię przez PW na Wykopie.

Nie może również zabraknąć klasycznego już zdania: Nie odkładajcie weryfikacji na ostatni moment! Będziemy ciężko pracować, żeby weryfikacje trwały jak najkrócej, ale zgłaszając się w ostatniej chwili ryzykujecie tym, że może zabraknąć Wam czasu na poprawki w opisie.

Czekamy na Was!

Ekipa wykoPAKI w składzie @chybaDapi, @dobry_programista, @Shyvana, @trusru

#wykopaka
wykoPAKA - Cześć Wykopakowicze! (。◕‿‿◕。) 

Właśnie w tej chwili, już po raz 7, wystar...

źródło: 24910d6fc3f7d9ad

Pobierz
  • 104
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via wykoPAKA
  • 7
Podobnie jak rok temu, również w tej edycji możecie wesprzeć zabawę, fundując nam kawę: https://buycoffee.to/wykoPAKA
Zebrane pieniądze przeznaczamy na koszty związane z utrzymaniem zabawy i oczywiście kawę, która będzie dla nas wsparciem w długie wieczory w czasie weryfikacji. Wsparcie jest dobrowolne i nie wpływa na nasze decyzje w toku zabawy.
  • Odpowiedz
@wykoPAKA: Szacun ze chce wam sie jeszcze robić coś pozytywnego na tym portalu. Ja nie biorę udziału ale trzymam kciuki za organizatorów i życzę wszystkim dobrej zabawy :)
  • Odpowiedz
@wykoPAKA: Ja chyba lite w tym roku, bo nie chcę robić kłopotu swojemu Mikołajowi tym co ma dla mnie kupić, bo sam nie wiem co bym chciał dostać, więc i opis raczej będzie mglisty xD
Podziękowania dla całej ekipy Wykopaki za organizację całego wydarzenia ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Dawanie drugiego życia książkom, czy innym przedmiotom jest super, ale wiemy, że nie każdemu to odpowiada. W tym roku, w panelu uczestnika, w zakładce "Twoje dane" możecie sami zdecydować, czy chcecie otrzymać przedmioty z drugiej ręki.

@wykoPAKA: bardzo podoba mi się ta opcja, oby pomogła Wam ograniczyć afery kocykowe. ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Jak zawsze dziękuję za organizację i proszę o szybką akceptację opisu do Golda,
  • Odpowiedz
@wykoPAKA grubo, że jeszcze są chęci. Główna wykopu opanowana przez szurów i ruskich, a mikroblog ledwo co zipie, że moderacja nie banuje kacapskich zielonek i pomarańczek. Życzę powodzenia i jak najmniej osób na ścianie wstydu
  • Odpowiedz
@wykoPAKA: w dupie mam tą waszą wykopakę

raz chciałem wziąć udział w zabawie i odrzuciliście mój dwustronnicowy list bo był "za mało osobisty i szczegółowy"

może jeszcze próbkę kału potrzebujecie żeby było wystarczająco szczegółowo? co mam zrobić jak nie umiem bardziej szczegółowego listu napisać? Nie ma miejsca na odwołanie i napisanie nowego listu. Odrzucenie i s--------j, pora na csa
  • Odpowiedz