Aktywne Wpisy
Godir17 +131
Nic tak nie poprawia humoru rano jak opisy starych sfrustrowanych polek po ścianie które lajkuja młodszego o kilka lat chłopa XDD
#p0lka #logikarozowychpaskow
#p0lka #logikarozowychpaskow
źródło: a
Pobierz
goferek +139
Niech otwiera jeszcze w co drugą środę w godzinach 10-11, to na pewno będzie mieć więcej klientów, mimo branży odchodzącej do lamusa.
#krakow
#krakow
źródło: Przechwytywanie
Pobierz

W każdym projekcie stawiałem sam infre z innymi programistami i byłem odpowiedzialny za cały lifecycle aplikacji (nie mieliśmy DevOpsow)
Mam 1,5 roku expa z Terraforma, zdałem także certa dla własnej satysfakcji (Terraform Associate), z Kubernetesem mam 3 lata expa, zdałem także CKA dla własnej satysfakcji. Ogarniam ogólnie proces CI/CD i ogólnie jak się robi soft, od 6 lat klepię Javę. Robiłem głównie przez kontraktornię.
Motywuje mnie brak pracy w Scrumie i z ludźmi z biznesu, chciałbym się skupić na infrastrukturze. Ma taką osoba szansę wejść chociaż na regular powiedzmy tak na fakturze 20k plus VAT? Z czego się ewentualnie podszkolić?
#devops #pracait #programista15k #linux
- czasem w niektórych firmach opsy mają on-calle i telefon o godzinach nocnych bo jest awaria
- praca z klientem
Senior Java Software Developerai po prostu mysl o sobie jakoSenior Engineeri zacznij szukac organizacji ktore szukaja ludzi co potrafia napisac logike biznesowa i infrastraktura sie zajac.Czyli robiles DevOps. Jak chcesz isc mocniej w
@Young_Senior: Przez ten tydzień miałem trzy meetingi po 1h aby wydusić o co chodzi klientowi i odkrywać nie wiadome, rysując schematy w PowerPoincie przesuwając kółka i kwadraty aby zrozumiec jak ma iść połączenie z mainframa do linuxa i z linuxa w no wsumie nie wiadomo dalej gdzie potem ma iść...
Oczywiście project manager rozłożył
Jak za to pierwsze to ¯\_(ツ)_/¯ zbieranie wymagań trwało tyle ile trwało i nic na to nie poradzisz, jak chcą szybciej to niech zatrudnią ba. A jak ci płacą od dowiezienia projektu to weź poprawkę na być może scope creep i problemy z klientem i podawaj wyższe wyceny.
@Young_Senior: oj nie wiesz jak bardzo się mylisz :P