Wpis z mikrobloga

Mirasy, polećcie jakieś fajne miejsca / osiedla / dzielnice / ulice w Warszawie, gdzie wartość szukać mieszkania. Zależy mi na dobrym kompromisie pomiędzy ceną, a komunikacją z centrum.
#nieruchomosci #warszawa #mieszkanie
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pmco97: praga południe, masz całkiem szybko tramwaj do centrum i będzie metro. Trochę brzydka dzielnica, ale cóż wola też jest obrzydliwa, a po 15k lata.

Jak masz auto to zastanowiłbym się nad Wilanowem, bo estetycznie.

A jak masz auto i ma być tanio to Ursus.
  • Odpowiedz
@pmco97: zależy czego konkretnie szukasz, ja bardzo lubię Młociny, ale i Kabaty (i Natolin) są fajne, i Bemowo zapowiada się nieźle (konkretnie metro Ulrychów). Metro zawsze dotąd pomagało lokalizacji się rozwinąć.

Na Wilanów już budują tory tramwajowe, więc też się przybliży komunikacyjnie do centrum i pewnie wzrośnie na wartości. Z drugiej strony - tam raczej nie jeździł nikt, kto nie musiał (czyli mieszkańcy), a teraz w dzielnicy może się pojawić
  • Odpowiedz
@pmco97: Tak jak Ci pisał @925fomo:, Targówek/Brodno są dość przyzwoitymi alternatywami. 20 minut metrem do centrum plus nie ma jakichś strasznych korków w okolicy. Wszystkie usługi/sklepy masz w niedalekiej okolicy, więc do centrum można jeździć tylko w celach rekreacyjnych. A ceny są znacznie bliżej 10k/m2
  • Odpowiedz
@perfumowyswir: a co jest niedobrego? Masz tramwaje i autobusy na wszystkie strony miasta. Do centrum można nawet na nogach. Pole mokotowskie, Szczęśliwice. Blisko do zachodniego czy centralnego. Jest strefa płatnego parkowania wiec mieszkańcy nie mają już problemów z parkowaniem na osiedlach. Widok kamienic to kwestia indywidualna, chociaż wole to niż widok bloków na Lazurowej. A ruch jest taki sam jak w całym miejsce. OP chce mieć dobre połączenie do centrum
  • Odpowiedz
@pmco97
Fajne ceny i znosne sa na bielanach i bemowo- masz metro,wiec jest najlepiej.
Inna sprawa czy wolisz nowe budownictwo czy stare,czy kupujesz czy wynajmujesz czy musisz miec swoje miejsce postojowe...
Inna sprawa to tez sasiedzi- oni tez moga zrobic z zycia pieklo.

Mnie np. na nowych osiedlach denerwuje to,ze 99% procent ma aneks kuchenny- dla mnie to wada.
Ale w zamian niemal kazde ma garaz podziemny- masz swoje miejsce postojowe,super
  • Odpowiedz
@pmco97: Tak jak mowi @vegetassj1: jest bardzo dużo czynników. Trzeba wybrać priorytety. Być może komunikacja z centrum wcale nie będzie tak ważna jak inne. W pełni tez zgadzam się z tym odnośnie sąsiadów.

@crewlove: cieszę się ze jesteś zadowolony! Super!
  • Odpowiedz