Aktywne Wpisy

jmuhha +20
Wytłumaczy mi skąd takie ceny? U mnie za tazienke
2,7m, korytarz 10 m oraz kuchnie 7m za skucie,
wyszpachlowanie i potozenie ptytek w tazience i w kuchni 217x60 cm oraz potozenie ptytek podtogowych w tych pomieszczeniach.
Panowie policzyto 60 tys. Netto. Dla mnie to jest
absurd. Rozumiem leasing maszyn itp. Ale
przecietny cztowiek po studiach zarabia tyle w rok ( ಠ_ಠ)
2,7m, korytarz 10 m oraz kuchnie 7m za skucie,
wyszpachlowanie i potozenie ptytek w tazience i w kuchni 217x60 cm oraz potozenie ptytek podtogowych w tych pomieszczeniach.
Panowie policzyto 60 tys. Netto. Dla mnie to jest
absurd. Rozumiem leasing maszyn itp. Ale
przecietny cztowiek po studiach zarabia tyle w rok ( ಠ_ಠ)
źródło: 1000009416
Pobierz
Moseva +268
Jestem przekonana że dla tych czerepów, którzy recenzują produkty w internecie od razu po otrzymaniu paczki jest przewidziany specjalny krąg w piekle ᕦ(òóˇ)ᕤ
Choy mnie obchodzi czy paczka szybko doszła i czy opakowanie jest ładne. Pisz dziadu jak działa albo idź się kąpać w soku ze śmieci 🤬
#gorzkiezale #zakupyonline #zakupy
Choy mnie obchodzi czy paczka szybko doszła i czy opakowanie jest ładne. Pisz dziadu jak działa albo idź się kąpać w soku ze śmieci 🤬
#gorzkiezale #zakupyonline #zakupy
źródło: IMG_5510
Pobierz

Szwajcaria - najlepsze miejsce do życia na świecie.
Każdy Człowiek Zachodu™ , który kocha Europę zachodnią poczuje się w Szwajcarii jak u siebie w domu. Tam jest wszystko tak jak trzeba. Wysokie pensje, ogólny porządek, brak problemu z imigrantami, (nie był to przecież kraj kolonialny) piękne widoki i Alpy. Obok Włoch chyba najpiękniejszy kraj na Ziemi.
W dodatku Szwajcaria dzieli się na trzy części - niemiecką od północy, francuską od zachodu, włoską od południa. Co kto woli - niemieckojęzyczny Zurich - miasto bankierów. Francuskojęzyczna Genewa, piękne jezioro genewskie otoczone Alpami. Włoskojęzyczne Lugano nad jeziorem Lugano - pięknością bijące chyba nawet wspomniane jezioro genewskie. Zarówno Zurich, jak i Genewa posiadają świetnie skomunikowane lotniska, które są "oknem na świat" - masa bezpośrednich połączeń do Europy i Ameryki Północnej. Jeżeli ktoś robi międzynarodowy biznes / usługi - jest to dobre miejsce pod "bazę". Jest się w samym środku Europy i jest blisko do najważniejszych krajów Europy.
Wiadomo, są minusy - nie są w UE, więc doskwiera im problem wysokich cen. (tak samo jak w Norwegii) Szwajcaria uchodzi też za kraj biurokratów, ale to bolączka większości państw europejskich. Wszystko musi być zrobione jak należy - kosztem czasu.
Napierała oczywiście streszcza to wszystko do tego, że "Szwajcarzy są jacyś tacy, nie wiem - nie lubię ich". Zalicza Szwajcarię do krajów "niefajnych". Nawet pomimo jego eurosceptyzmu, który w Szwajcarii przecież panuje. Liberał - jak nietrafnie określa się Napierała doceniłby też sprawnie działającą demokrację i fakt, że krajem dosłownie władają jego mieszkańcy. O wszystkim decydują obywatele w przeprowadzanych referendach. Kraj jest świetnie wyedukowany (szwajcarskie uczelnie to obok UK europejski TOP) - tak więc nie ma ryzyka, że ludzie nie wiedzą jak głosować i za czym głosują.
Zawsze będę stawiał ten kraj za wzór - jako jeden z nielicznych przykładów krajów "zdrowych psychicznie", wiedzących czego chce, dojrzałych i po prostu mądrych. Porównując do Szwajcarii sąsiednią Francję - płonące raz na rok auta w Paryżu, brud, imigrantów śpiących w namiotach w parkach, przestępczość, (Marsylia jest najbardziej niebezpiecznym miastem Europy, bijąc nawet Neapol) i ta francuska obojętność - widać, że jest to kraj chory, który nie do końca radzi sobie z własnymi problemami.
A Napierała tyle wie o Zachodzie, co świnia o gwiazdach. Żyje w świecie własnych wyobrażeń, zamiast opisywać świat takim jakim jest.
#napierala #schoweknamiotly #bestiazewschodu #szwajcaria
źródło: comment_1667986318SDtxsjNQIU9ubJFYSC9OUB.jpg
PobierzJak Ticino jest de facto bilingual?!?! Ile razy tam jade to predzej po angielsku sie dogadam niz niemiecku.. Francuski to jedynie temu ze bardzo podobny do wloskiego jak juz..
Poza tym - ceny wysokie nie temu ze to nie UE, tylko po prostu wysokie zarobki = wysokie koszty usług/produkcji, to i ceny musza byc wyzsze... Auta w sumie nie
Komentarz usunięty przez autora
Co do historii -
źródło: comment_1667995105U5YVsJjcDR8tZs5WYATg4J.jpg
Pobierzźródło: comment_1667995579WPIDgjqC6pELwt7r6jkBvK.jpg
Pobierz@Mjj48003:
No spoko, tylko że z tej obrzydliwej Francji codziennie do nich dojeżdża kilkuset pracowników i ich gospodarka miałaby w
Gospodarka tak potężna, że aż muszą ją budować ci brudni obrzydliwi bezdomni z Francji xD. A ludzie biorą tam kredyty na 100 lat, żeby domy spłacać.
No takie Włochy to na pewno, z dostępem do morza. Upadlyby bez tej Szwajcarii. Ciekawe jak Szwajcaria by sobie poradziła w razie otwartego konfliktu z UE i blokada jej eksportu. Tunelami podziemnymi chyba xD. Super położenie. Sciśnięta przez UE z każdej strony