Wpis z mikrobloga

na jakiej podstawie?

@kogut_20: na podstawie podstawy trapezu. Na takiej podstawie jak do tej pory.

Kraje sąsiadujące, które nie udzieliły tak obszernej pomocy, też aktualnie przechodzą problemy związane z infacją.
1/4 tej pomocy pochodziła z rąk prywatnych, reszta była finansowana przez sojuszników a reszta nam się zwróci zamiast 500+ przez to ilu obywateli zyskamy w kraju.

nie będąc stroną konfliktu? po co? chyba tylko po to, żeby zatrzymali się gdzieś tam
na podstawie podstawy trapezu. Na takiej podstawie jak do tej pory.

@Strelau: do tej pory nie było żadnej podstawy do takiego działania, to było robienie dobrze komuś na siłę. Graniczymy z Rosją oraz Białorusią, rozbrajanie się to prośba o kłopoty. 50k czy ilu tam jest tych żołnierzy usa nic nam nie da, jak sami będziemy rzucać kamieniami w potencjalnego najeźdźcę. Najpierw się myśli o sobie, potem o innych.

Kraje sąsiadujące, które
do tej pory nie było żadnej podstawy do takiego działania, to było robienie dobrze komuś na siłę. Graniczymy z Rosją oraz Białorusią, rozbrajanie się to prośba o kłopoty. 50k czy ilu tam jest tych żołnierzy usa nic nam nie da, jak sami będziemy rzucać kamieniami w potencjalnego najeźdźcę. Najpierw się myśli o sobie, potem o innych.

@kogut_20: Cieszy, że jesteś mądrzejszy od wszystkich krajów UE sąsiadujących z Rosją a które też
Cieszy, że jesteś mądrzejszy od wszystkich krajów UE sąsiadujących z Rosją a które też dzielą się swoim sprzętem.

@Strelau: masz logikę na poziomie dziecka ze szkoły. Jak wszyscy coś robią to tak trzeba. Jak cała klasa ucieka z lekcji to ja też ucieknę, mimo że mam zagrożenie z tego przedmiotu. Ta dyskusja nie ma dalej sensu, bo jesteś tubą propagandową upa.
@Strelau: masz logikę na poziomie dziecka ze szkoły. Jak wszyscy coś robią to tak trzeba. Jak cała klasa ucieka z lekcji to ja też ucieknę, mimo że mam zagrożenie z tego przedmiotu. Ta dyskusja nie ma dalej sensu, bo jesteś tubą propagandową upa.

@kogut_20: Odezwał się ruski propagandysta XD.

Dobrze, że wiesz lepiej od większości ludzi z ministerstw obrony, jakie decyzje są lepsze.
lepsze dla kogo? Nie dla ludzi, którzy tej zimy będą marznąć, a w razie konfliktu będą ginąć setkami tysięcy.

Tak, jestem ruskim propagandystą, bo nie zgadzam się ani z propagandą ukraińską, ani z rosyjską

@kogut_20:

https://www.rp.pl/gospodarka/art36764701-polacy-wydali-10-miliardow-zlotych-na-pomoc-dla-uchodzcow-z-ukrainy

pisowska propaganda "paanie, wszędzie ta inflacja"

Takie są fakty. A nie pisowska propaganda. To że rząd podejmuje jednocześnie złe decyzje to kwestia dodatkowa.

zyskamy ludzi w wieku poprodukcyjnym, kobiety w ciąży, kobiety samotne z kilkoma