Aktywne Wpisy

TakiSeLogin +208
źródło: temp_file8054904009542961134
Pobierz
konsumatum +225
Dzień dobry, chciałam się pochwalić swoim nowym nabytkiem w postaci kotełka ( ͡º ͜ʖ͡º)
Dzisiaj odebraliśmy ze schroniska starego, styranego przez życie kocura, który tak naprawdę jest typem misiaczka przytulaczka. Tylko wygląda jakby się n---------ł z każdym na dzielni.
Nie jest to kot, którego planowaliśmy zaadoptować. Mieliśmy upatrzoną bardzo zabiedzoną kotkę bez ucha, wychudzoną, wyglądająca jak siedem nieszczęść. Bardzo mi na niej zależało i pewnie z rok będę odchorowywać ją, ale
Dzisiaj odebraliśmy ze schroniska starego, styranego przez życie kocura, który tak naprawdę jest typem misiaczka przytulaczka. Tylko wygląda jakby się n---------ł z każdym na dzielni.
Nie jest to kot, którego planowaliśmy zaadoptować. Mieliśmy upatrzoną bardzo zabiedzoną kotkę bez ucha, wychudzoną, wyglądająca jak siedem nieszczęść. Bardzo mi na niej zależało i pewnie z rok będę odchorowywać ją, ale
źródło: temp_file1759826370648836270
Pobierz

elementy_zbioru = [2,56,3,6,7]element = int(input("Ktory element chcesz szukac? "))
for i in range(len(elementy_zbioru)):
if element == elementy_zbioru[i]:
return print(elementy_zbioru.index(i))
else:
return print("Brak elementu")
Jaki tutaj jest błąd że nawet element ktory chce wyszukac to 7 a pokazuje komunikat "brak elementu"
ogólnie ten kod ma działać jako wyszukiwanie wyczerpujące
Komentarz usunięty przez autora
For index, val in enumerate(list)
Albo iterujesz tylko po wartości listy bez enumerate
Albo sprawdzasz po prostu czy Item in list.
Range nie służy do takich przypadków bo jak widzisz to nie działa nawet
@harnasiek: napisałeś pętlę gdzie dla każdej iteracji masz if: return else:return. Taka pętla zawsze skończy się po jednej iteracji - po sprawdzeniu pierwszego elementu.
Tzn. tak zakładam bo w sumie wkleiłeś kod bez