Wpis z mikrobloga

Mój stary ma 4 lata do emerytury, robił w wykończeniówce, aż wysiadł mu bark. Zobaczył reklamę bootcampu i zapisał się. Nie gadałem z nim kilka miesięcy, spotkaliśmy się na grobach i okazało się, że po 3 miesiącach jest principalem w FAANG. J--------i ma teraz tyle, co ja chyba nigdy nie dostanę, ciągle jestem juniorem. Zaczynam zbierać na bootcamp.
#programowanie
Thiocomaster - Mój stary ma 4 lata do emerytury, robił w wykończeniówce, aż wysiadł m...

źródło: comment_1667898293ncQoVXEzc8xd4mGKoxFq4i.jpg

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Thiocomaster: potwierdzam, ja powiedziałem mojemu staremu słowo "bootcamp" a on zamienił się w Bezosa i odleciał rakietą na Marsa. Jak wróci to też stawia flachę
  • Odpowiedz
@Thiocomaster: Ooo miło w końcu poznać :) pracuje w HR w tej samej firmie co Twój tata, pokazywał mi wiele razy Twoje wpisy na mirko. Nic mu nie mów bo to jeszcze nieoficjalne ale od przyszłego miesiąca chcemy mu dać aneks do umowy i stawkę 40k $ netto na miesiąc bo robi naprawdę kawał dobrej roboty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Thiocomaster: Przecież na wykopie wszyscy wiedzą, że programiści to zarabiają średnio 2300 netto na umówie zlecenie, a lepsi mogą liczyć na 4300 i owocowe czwartki ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
Potwierdzam, jak tylko pomyślałem o tym bootcampie od razu zaczęli dzwonić z ofertami pracy 20k+, boję się myśleć co by było jakbym się faktycznie zapisał albo ukończył...
  • Odpowiedz