Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@LajfIsBjutiful: z mojej wsi do najbliższej, rozsądnej szkoły średniej było 36km. Autobusem 45km, bo objeżdżał okoliczne wioski i zbierał gówniaki. Przejazd od nas do miasta powiatowego zajmował mu około 1h. Z przystanku najbliżej szkoły było 3min do zawodówki i 20min pieszo do jedynego liceum.

Ale najlepsze, że pierwszy autobus był o godzinie 4:58. Jak się zaspało, to nie warto było jechać do szkoły, bo następny był o 11:45
¯\_(ツ)_/¯

Bardzo
  • Odpowiedz
wait k---a co? Tramwaje jeżdżą co 8 minut więc czeka 20? xD

@deathlyclaw: z tego co rozumiem spóźniła się na jedno połączenie, więc spóźniła się na autobus przesiadkowy, zapewne na jakieś obrzeża, który jeździ bardzo rzadko i musi czekać 20 minut na następny.
jeżdżę codziennie do pracy w Polskiej Stolicy Wykolejonych Tramwajów i takie sytuacje to norma. zamiast jechać 30 minut do pracy nagle robi ci się 55, bo jeszcze
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@LajfIsBjutiful: to wy macie autobusy w ogóle? Nieźle. Może jeszcze powiedz, że do wyboru z koleją albo prywaciarzem?

A tak już na poważniej - człowiek się do wygody przyzwyczaja. W Krakowie bolała mnie d--a o autobusy co kwadrans. W gopie bolało jak jasny hui, bo 2 autobusy na godzinę. Tu, gdzie mieszkam teraz (Chrzanów) jak jadą dwa w ciągu 60 minut, to jest eldorado i wypas, bo przeważnie to się
  • Odpowiedz
A chłop chłopski na wsi ma dwa autobusy do miasta, o 4:53 i 11:48

@JohnFairPlay: Się śmiej, ale ja do szkoły wieś obok, oddalonej o 6km miałem autobus o 6:38 jak miałem na 8. Następny autobus jechał o 8. W efekcie byłem w szkole zawsze pierwszy o 7:10. Jak się spóźniłem i szedłem pieszo to i tak zdążyłem.
  • Odpowiedz
I najwięcej o wykluczeniu komunikacyjnym będą p-------ć te s---------y z podwarszawskiego miasteczka/średniego miasta powiatowego xd
  • Odpowiedz
  • 1
@LajfIsBjutiful O matko, ja mam tragicznie, więc jak ktoś ma tylko źle, to nie ma prawa narzekać! Ja nie muszę mieć lepiej, ale somsiad ma mieć gorzej kwiiiik!
Ha tfu na p0lactwo
  • Odpowiedz
@LajfIsBjutiful: Ja mam raz na 15 minut autobus na uczelnię, więc nieźle. Za to jest to jedna z kluczowych linii w mieście, po drodze zahacza jeszcze o charakterystyczne punkty blisko urzędów, szpitala, itp. przez co jest zawsze z------y starymi babami. Na moim, jednym z początkowych przystanków, wsiada razem ze mną jakieś 10-20 osób, w zależności od pory dnia. Współczuję tym, co wsiadają kilka później, bo często kierowca ich już po
  • Odpowiedz