Wpis z mikrobloga

60-100ziko


@ondraszek: raczej bliżej tej wyższej ceny i to nie w sklepie. Ja kupuję wędliny w Rusi pod Olsztynem w bastionsmaku.pl ale obiecuję sobie że na wiosnę odpalę w końcu wędzarnię, która już kilka lat na mnie czeka i nauczę się w końcu wędzić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@erwinketa: Co do mleka i żółtka, to natrafiłem na tę informację w przepisie na kiełbasę białą extra soczystą na YT. Zrobiłem podobnie jak w przepisie (nie bawię się w robienie emulsji ze skórek) i efekt spodobał mi się na tyle, że od tamtej pory nie robię inaczej. Zarówno w przypadku kiedy robię kiełbasą białą jak i wędzoną.
  • Odpowiedz
@konrado12: kup sobie mala wedzarenke z biowinu (albo... zrob dolek w ziemi i nakryj jakas stara drewniana skrzynka albo beczka z otworami ) i wystartuj od serow. malo roboty, niski koszt, a ze sery wymagaja dosc dobrej regulacji temperatury przy wedzeniu ale nadal sa dobre jak troche przegrzejesz, to szybko sie nauczysz. no i tak jak wyzej - wlasny wyrob, przyprawiony tak jak lubisz, przebija nawet najdrozsze produkty w sklepach.
  • Odpowiedz
czy Ty nas masz za idiotów, z tym szeptanym marketingiem ić na fejsbuka


@swiatus85: ehh, no co niektórych mam. Jestem na wykopie 5 lat, znajdź jeden mój post poza tym powyżej gdzie wspomniałem tą wędzarnię. Długo czekałem żeby się ujawnić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz