Wpis z mikrobloga

Kartka z kalendarza, 01.08.2006 wchodzi do gry update 7.8 a z nim spory pakiet nowości który zmienił #tibia

- W odpowiedzi na liczne używanie botów u graczy Cipsoft po 9 latach postanawia wbudować do klienta hotkeye na runy oraz potiony wraz z lighthakiem przez co nie trzeba używać czarów lub przedmiotów na światło
- Całkowita reorganizacja outfitów, prócz zmiany ich wyglądu wprowadzono do nich dodatki (addons) a także niektóre z nich są dostępne po questach
- Wprowadzono pasek staminy, nie miał on bonusu 50% expa za pierwsze 2h jak aktualnie lecz na max po prostu było 56h a w ostatnich 14h otrzymywało się 50% expa
- Koniec z kradzieżą ciał potworów, od tego update osoba która zadała największe obrazenia mogła przez pierwsze 10 sekund otworzyć ciało
- Dodano 12 wysp zwanych Shattered Isles wraz z nim największe miasto Liberty Bay
- Nowe potwory jak zółwie, piraty, czy quary. Niektórym zmieniono wygląd jak np rotwormom

- 2 zupełnie nowe bossy jak Morgaroth i Ferumbras które w tamtych czasach stanowiło o wiele lepsze wyzwanie a nie jak dziś padają w 1 sekunde

#ciekawostkitibia
Herato - Kartka z kalendarza, 01.08.2006 wchodzi do gry update 7.8 a z nim spory paki...

źródło: comment_1667726255C1hOOn6jreUzcxMaCgLfsn.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Herato: pamietam to! mialem 9 lat i wstalem o 2 w nocy zeby zobaczyć nowe outfity. Od tego dnia tata do mnie mówił przez jakiś czas "gamemaster" za granie w nocy, dostalem srogi o------l i zakaz na kompa xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Herato: dla mnie po tym update tibia straciła sporo uroku. Najgorsza zmiana to runy i poty na hotkeyach. Całkowicie zabili ta zmianą walki 1v1 i ogólnie całe pvp s---------i bo od tego momentu jedyna opcja kogoś poskładać to było liczenie sd.
  • Odpowiedz
  • 5
@Herato: cipsoft mógł zwyczajnie walczyć z botami. można było walczyć z botami. Jednak zawsze bardziej ich interesowała kasa za pacc i jak kupiło się pacc to szansa na bana spadała do zera.
Ogólnie cipsoft to komedia bo wtedy nawet otsy miały czesto lepsze zabezpieczenia przed botami i bardziej sprawny team gmów niż oni. Sam wtedy miałem otsa 7.6 podstawionego na jurku i dograny gcms który wtedy wyłapywał każdego bota jaki
  • Odpowiedz
  • 1
@Kinda raczej wcześniejszy model był dość przestarzały.

A boty były powodem upadku Tibii, bo uczciwi gracze mieli juz tego powoli dość, bo większość lolacji do trenowania pozajmowana przez boty. Mino City bot, kopalnie krasnoludow tez, wyspy lodowe itd.
  • Odpowiedz
@Herato pamiętam jak był raid ferumbrasa, czy jak się to tam nazywało, ten boss co daje czapkę do outfitu naga, no i akurat ja zadałem mu najwięcej obrażeń, ale nie byłem w stanie dostać się do ciała ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Herato: Imho oni właśnie wtedy zaczęli iść w złym kierunku. Zamiast robić grę bardziej nieprzyjazną dla gracza, taką, żeby wszystko było wyzwaniem. To poszli dokładnie w to samo, co zrobił WoW.
  • Odpowiedz
@Matemit: nie było innego rozwiązania w tamtym czasie. Zobacz, że na prawdziwą redukcję botów trzeba było czekać jeszcze kilkanaście lat - dopiero wtedy powstaly techniczne możliwości na wprowadzenie działającego systemu antycheatowego. Dzięki de facto implementacji aimbota w wersji 7.72-7.8 (?) gra osiągnęła szczyt swojej popularności, a serwery były pełne graczy.
  • Odpowiedz
  • 1
@Herato: a kiedy był update z chekoyami? To były czasy jak jedynym zmartwieniem w życiu było że trzeba było raz na jakiś czas na chatę wrócić i bota wyłączyć żeby golda do depo znieść bo postać już capa nie miała XD
  • Odpowiedz
Koniec z kradzieżą ciał potworów, od tego update osoba która zadała największe obrazenia mogła przez pierwsze 10 sekund otworzyć ciało

@Herato: xdddd niedopomyślenia w dzisiejszych gravh, ubijasz potworka i wylatuje z niego jakiś miecz co wypada raz na milion, a jakiś cy.gan podbiega i kradnie
  • Odpowiedz