Aktywne Wpisy

obszarnik +80
Bardzo spodobało mi się wczorajsze zesrańsko części ludzi spod tagu #polskieonuce o to, że podróżnik z kanału Jak To Daleko odwiedza Białoruś. Gościu od lat odwiedza niebezpieczne kraje, gdzie prawie każdy z was bałby się postawić stopę. I nie jest to nic dziwnego, ale on tam jedzie i pokazuje te kraje takimi jakimi są, pokazuje miasta takie, jak faktycznie wyglądają i rozmawia z lokalnymi ludźmi.
Koleś był choćby w Iraku,
Koleś był choćby w Iraku,
źródło: Obrazek
Pobierz
CzasemBiegam +205
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

#nieruchomosci
https://finanse.uokik.gov.pl/tag/wakacje-kredytowe/
@inko-gnito: Jak rozumiesz swoje słowa odnośnie zawieszenia a nie anulowania odsetek???
I dlatego warto go nadpłacić zaraz po okresie wakacji (który jak słusznie zauważyłeś różnie wypada bo dla każdego kredytu dzień spłaty - i jednocześnie początek naliczania odsetek w danym miesiącu (codzienny) może być inny).
Dlatego ja nadpłatę mam zrobioną 1 grudnia bo rata płacona jest ostatniego grudnia. Gdybym ratę miał mieć 1 grudnia to
Widzę ze do kur dotarło że odsetek nie będzie wiec dawaj Grażyna długopis podpisujemy xD
Nic się ludzie nie nauczyli po 2008 wiec zero zdziwienia i teraz xD
W ING nie płacisz nic za nadpłatę a harmo generwuje się automatycznie, wiec jak słucham ze za coś takiego liczą to się zastanawiam czy w kasie takiego banku nadal mogę płacić czekiem czy zrealizować weksel xD
@rachuneksumienia: To chyba co najwyżej do czasu wpisu do księgi, albo ubezpieczenie na życie, ale w obecnej chwili raczej mała część kredytobiorców ma takie ubezpieczenie. Teraz wymyślasz przypadki które dotyczą niewielkiej części kredytów. A temat dotyczy odsetek a nie ubezpieczeń.
Ty mówisz o dodatkowym ubezpieczeniu zazwyczaj wymaganym przez bank tzw. pomiarowym które obowiązuje do czasu uzyskania wpisu do hipoteki.
Dodatkowo bank zazwyczaj wymaga ubezpieczenia nieruchomości przez cały okres hipoteki od pożaru