Wpis z mikrobloga

@rosherunner: W sumie żaden system tego nie robi z automatu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Natomiast jak używasz Steam to ci się gry odpalają na drugiej karcie + w Gnome (nei wiem jak w Unity) można włączyć PPM na ikonę i uruchom na dedykowanej karcie
@fervi: Windows to robi z automatu. Tutaj wogóle nie chodzi mi o gry czy uruchamianie programów, tylko o to w jaki sposób działa przełączenie przy podpieciu zewnętrzych monitorów. Linux nie potrafi hybrydowo wykryć na jaki monitor rzucać obraz z jakiej karty i przy podpieciu dwóch monitorów trzeba ręcznie przerzucać na nvidie, restartowac kompa bo tego nie ogarnia z automatu. Nie interesowałoby mnie to wogóle gdyby na integrze po podpieciu zewnętrznych monitorów
@rosherunner: Windows ma predefiniowaną listę - co ostatecznie oznacza, że robi z automatu, ale jednak :P
Twórcy na Linuksa też tak mogą robić, ale na podstawie skrótu. Daje się oznaczenie, że preferowana jest karta dedykowana. Ale w sumie poza Steam i zapewne Lutris i podobnych wynalazków tak się nie dzieje. Z drugiej strony i tak większość osób potrzebuje drugiej karty zazwyczaj do gier, więc jak Steam to ogarnia to jest git