Wpis z mikrobloga

@riposter3: A ty uważasz, że to normalne? Ludzie którzy to wspierają mają nie po kolei w głowach. Płacimy podatki, płacimy ubezpieczenia zdrowotne. Lekarze dostają gówniane pieniądze, szpitale itp. są remontowane głównie z funduszu unii, a większość sprzętu kupuje WOŚP. Ja się pytam na co idą pieniądze z podatków i ubezpieczeń zdrowotnych?
  • Odpowiedz
@riposter3: Nie byłoby lepiej. Ale to jest sprawa rządu, nie obywateli. O to się rozchodzi. Rząd pobierając kasę z ubezpieczeń zdrowotnych + podatków deklaruje się utrzymania, wyposażenia placówek i opłacenia zabiegów, lekarzy itp. W każdym normalanym socjalistycznym państwie działa to doskonale. W Polsce natomiast ciągle słyszymy o braku pieniędzy, słabym wyposażeniu, o dziecku które musi żebrać w tv o pomoc finansową po upośledzony rząd wziął od ludzi pieniądze, a nie
  • Odpowiedz
@sweteer: czyli większość prawicowców jest postury Osadowskiego? Czyli jak wcześniej przez te wszystkie lata obrażałem Kaczyńskiego i Kościół to właśnie takie "kozaki" w internecie wygrażały mi pobiciem?
  • Odpowiedz