Aktywne Wpisy

BlackpillMonster +102
Bieda umysłowa polskich programistów na jednym obrazku.
Typ zarobił pieniądze i co robi? To, co każdy biedak, któremu pierwszy raz w życiu coś zostało na koncie: natychmiast to p----------a. Bo pieniądze biedaka parzą w ręce. Muszą być wydane, pokazane, obfotografowane w garażu podziemnym i rozesłane znajomym w DMach razem ze specyfikacją odmawianą jak różaniec: skóry nappa, noktowizor, harman kardon, grzanie przód tył. Amen.
A teraz popatrzcie na lekarza i prawnika. Zawody, w których pieniądz
Typ zarobił pieniądze i co robi? To, co każdy biedak, któremu pierwszy raz w życiu coś zostało na koncie: natychmiast to p----------a. Bo pieniądze biedaka parzą w ręce. Muszą być wydane, pokazane, obfotografowane w garażu podziemnym i rozesłane znajomym w DMach razem ze specyfikacją odmawianą jak różaniec: skóry nappa, noktowizor, harman kardon, grzanie przód tył. Amen.
A teraz popatrzcie na lekarza i prawnika. Zawody, w których pieniądz
źródło: cea72c167f408801527742e4f7985153564fb2818b1ef55660bfe8b04cc50183
Pobierz
siusiorex +290

Co o tym myślicie?
#gielda
No i oczywiście jak zawsze coś niesprawiedliwego bo jak mam konto IKE, to już mi się nie opłaca go mieć. Przynajmniej jak moje zyski nie przekroczą rocznie 200tys zł, a nie oszukujmy się to trzeba mieć większy kapitał aby takie zyski osiągnąć.
No ale nie ma co się spodziewać po tym rządzie
Wizerunkowo propagandowy sukes. Znów doj3bią bogatym bo przecież 10k zysku to już kosmos mimo 20% inflacji
a tak ogólnie to:
Dla porównania w #uk przy capital gains tax kwotę wolną mam 12.5k£, potem 20%.
A na koncie ISA od obrotu na giełdzie nie płacę podatku w ogóle. Tylko jest limit, mogę tam wrzucić "tylko" 20k£ rocznie na konto na zakupy akcji.