Aktywne Wpisy

njay +152
#kupujcopolskie
Dzisiaj rozpiszę, które marki kaw rozpuszczalnych są polskie, a które zagraniczne. Ze względu na klimat Polska raczej nigdy nie będzie światowym potentatem kawy, ale wbrew pozorom polskie marki istnieją na rynku i mają się całkiem dobrze.
Zachęcam do kupowania polskich produktów, wspierajmy naszą gospodarkę na skalę swoich możliwości, czyli w zakupach codziennych!
Polskie produkty:
Dzisiaj rozpiszę, które marki kaw rozpuszczalnych są polskie, a które zagraniczne. Ze względu na klimat Polska raczej nigdy nie będzie światowym potentatem kawy, ale wbrew pozorom polskie marki istnieją na rynku i mają się całkiem dobrze.
Zachęcam do kupowania polskich produktów, wspierajmy naszą gospodarkę na skalę swoich możliwości, czyli w zakupach codziennych!
Polskie produkty:
źródło: temp_file8282442092179594491
Pobierz
źródło: temp_file1303014021541931915
Pobierz

Co o tym myślicie?
#gielda
No i oczywiście jak zawsze coś niesprawiedliwego bo jak mam konto IKE, to już mi się nie opłaca go mieć. Przynajmniej jak moje zyski nie przekroczą rocznie 200tys zł, a nie oszukujmy się to trzeba mieć większy kapitał aby takie zyski osiągnąć.
No ale nie ma co się spodziewać po tym rządzie
Wizerunkowo propagandowy sukes. Znów doj3bią bogatym bo przecież 10k zysku to już kosmos mimo 20% inflacji
a tak ogólnie to:
Dla porównania w #uk przy capital gains tax kwotę wolną mam 12.5k£, potem 20%.
A na koncie ISA od obrotu na giełdzie nie płacę podatku w ogóle. Tylko jest limit, mogę tam wrzucić "tylko" 20k£ rocznie na konto na zakupy akcji.