Aktywne Wpisy
precz_z_komunia +870
Mam lvl 40+ więc dla większości z Was jestem już staruszkiem. Obserwuję i pasjonuję się polityką od 25 lat. Chciałem Wam opowiedzieć trochę o tych wyborach w których właśnie braliśmy udział, o tym jak się pomyliłem co do młodych i podziękować Wam - stanęliście po stronie Polski, demokracji i Waszej przyszłości. Ale po kolei.
Te wybory były najważniejszymi, w mojej opinii, ważniejszymi wyborami niż te z 1989 roku. To były wybory o
Te wybory były najważniejszymi, w mojej opinii, ważniejszymi wyborami niż te z 1989 roku. To były wybory o
Właśnie czytam komcie pod nowym filmem Gonciarza w którym się tłumaczy. A tam się dowiaduję, że 29 latka nadal jest nieświadomym dzieckiem który ma nierozwinięty mózg XD
#gonciarz #grooming #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #blackpill
#gonciarz #grooming #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #blackpill
#programowanie #php #java #csharp #javascript #cpp
Jaki macie okres wypowiedzenia?
To że nie zagrałeś miejsca dłużej niż rok i Twój zakres obowiązków nigdy nie wykraczał poza klepanie kodu to Twoja decyzja, ja mówię o sytuacji pracowników z dużą odpowiedzialnością za projekt lub zespół, których zastąpienie zajmuje więcej niż miesiąc. W
zacznij się szanować jako pracownik a nie zgadzać się na tak kuriozalne zapisy że musisz 3 miesiące tkwić w firmie gdy chcesz zrezygnować
a że firma czy projekt się wywali kilka miesięcy później na głupi ryj? jeszcze ani razu nie
@villager: zawsze można się zabzpieczyć na takie coś, ja chyba będę po prostu wołał że za każdy miesiąc dodatkowy wypowiedzenia dodatkowa liczba wypłat w liczbie miesięcy, za 2 miesiące 4 wypłaty, za 3 miesiące 7, uczciwe to będzie
Zgadzam się, że firma powinna liczyć się z tym, że kluczowy pracownik dziś jest, jutro go może nie być i umowa tu nic nie pomoże.
Nie zgadzam się jednak z argumentem, że wybitnie przeszkadzałoby to w
@Jurix: to tak nie działa, na większości umów jak nie chcą bo nie zapłacą bo "nie zlecą żadnych zadań" albo "z powodu twojej wydajności zrywają umowę" - a to tylko dwa pierwsze
Z drugiej strony - zauważyłem regułę, że im bardziej niejednoznaczne warunki wyjścia z kontraktu - nie tylko 3 miesiące, ale np. różne
Ale to zależy od skali wkurzenia stron. Na b2b nie ma czegoś takiego jak okres wypowiedzenia. No chyba, że jest umowa i w umowie jest to zdefiniowane.
@PaaD: okres wypowiedzenia 3 miesiące to NIC INNEGO jak powiedzenie "chciałbym żebyś pracował