Wpis z mikrobloga

@Sandrinia: fasolka po bretońsku to nadjedzenie. gdybym miał wybierać jedną jedyną potrawę którą bym miał jeść do końca życia, tylko i wyłącznie, to właśnie fasolka po bretońsku.
  • Odpowiedz
@lubiepepsi2137: dam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Fasolkę "piękny jaś" wsypujesz go gara i zalewasz wodą tak, aby ta woda była 10 cm nad fasolką. I to ma się tak moczyć 12 godzin. Potem wymieniasz wodę w tej fasolce, wsypujesz łyżeczkę soli, dajesz ziele angielskie i liść laurowy (ile chcesz) i gotujesz to co najmniej 1,5 godziny.
W czasie gdy się to gotuje, to robisz resztę, czyli
  • Odpowiedz
@Sandrinia: Moze jutro ja bede robil, to sie pochwale ( ͡° ͜ʖ ͡°) ( od tygodnia mi smaka robicie, a kupna nie jest za dobra) i ja daje jeszcze selera zielonego pokrojonego w kosteczke i marchewke ( talarki albo kosteczka) zeby zrownowazyc smaki i zeby nie bylo kwasne po pomidorach i zeby nie dawac pozniej cukru.
  • Odpowiedz