Wpis z mikrobloga

Zapłać ponad 1000 za klawiaturę. Poużywaj kilka miesięcy. Zauważ że shift jest luźny. Spróbuj go docisnąć. Odpada z kawałkiem ledwo się trzymającym. 3 miesiece uzywania. Ehh Logitech. A miałem wcześniej Razer za którego zapłaciłem 700, przetrwał 6 lat i kilka potopów (po części przestawał działać na kilka dni ale później wracał do życia).
Okazuje się że wiele ludzi ma ten problem a Logitech nie sprzedaje przycisków lepszej jakości. Trzeba wymienić klawiaturę na następną z tymi samymi przyciskami, czy zakup na dwa lata bo po gwarancji i kilku klawiaturach już nie kupię następnej.
Ale przynajmniej teraz mam pusta przestrzeń między fn a crtl
whoheis - Zapłać ponad 1000 za klawiaturę. Poużywaj kilka miesięcy. Zauważ że shift j...

źródło: comment_1666685594jeNW9jYvIiJ2kqQP7JwJiS.jpg

Pobierz
  • 92
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Ion_cannon: Gdzie? Nie chcę zamawiać z allegro czy chin, chyba że coś lepszej jakości i wymienić wszystkie. Bo jeden guzik jak nie oryginalny to będę widział różnice i będzie mnie denerwować.
  • Odpowiedz
@hasek34: razer viper mini, scroll się #!$%@?ł po pół roku, nie mam zaufania do produktów tej firmy. Chociaż viper mini poza tym nieszczęsnym scrollem jest 10/10. Mam starego modecoma volcano (klawiatura mechaniczna), dałem 200pln gdzieś też w 2015 jak nie wcześniej i do dziś działa super ale niestety zachciało się człowiekowi zmienić na nowego logitecha g213 i nie mnie nie urzekła.
  • Odpowiedz
  • 0
@cucaracha: Co w tym śmiesznego? 1/10 miesięcznej wypłaty za jedno z głównych narzędzi do pracy raz na (docelowo) kilka lat to nie jest dużo. Ludzie płacą za narzędzia setki tysięcy w miejscach gdzie zarabiają podobnie.
  • Odpowiedz
  • 1
@who_he_is Ale to klawisz się zepsuł tylko? Napisz do nich, jestem więcej niż pewien, że ci wymienią. Mi w słuchawkach od nich po roku zepsuło się gniazdo jacka, parę maili i wysłali mi nowe słuchawki, a starych nie musiałem nigdzie wysyłać, wystarczył numer seryjny i dowód zakupu
  • Odpowiedz
  • 0
@nn1upl: No wymienia i o tym napisałem w oryginale. Tylko wymienia cała klawiaturę i nie ma możliwości zakupu klawiszy pojedynczo od producenta. Czyli jak gwarancja się skończy to lipa
  • Odpowiedz
  • 0
@who_he_is Na pewno nie? Miałem kiedyś podobną historię, co prawda z klawiaturą Corsaira, napisałem nawet nie po to żeby mi coś za frajer dali ale po prostu czy nie da rady u nich kupić klawiszy, zapytali który się zepsuł, i wysłali na swój koszt ten klawisz i kilka dodatkowych, typu wsad, spacja, enter itp.
  • Odpowiedz
  • 0
@cucaracha: Z tym to jest trochę tak jak z modyfikacjami aut. Jak się nie siedzi w temacie to się kupuje coś co ci pasuje od producenta ze względnie dobrą opinią. Jako użytkownik ich myszek (które też są drogie) i po przeczytaniu recenzji (zdecydowanie pozytywnych) kupiłem tą. Moja pierwsza i prawdopodobnie ostatnia klawiatura Logitech.
  • Odpowiedz
@who_he_is: no dam używam Mx masterów do pracy i tak samo klawiatur Logitecha ale musiałoby mnie srogo #!$%@?ć żeby dać za to 1000zł. Wolałbym jakiegoś konkretnego mechanika
A jak już chcesz porównać do modyfikacji to kupowanie klawiatury opa jest jak płacenie 15k za pakiet "premium audio" w nowym samochodzie który wcale nie jest taki premium jak się potem okazuje. Zamiast tego lepiej pojechać do salonu audio i zrobić coś konkretnego
  • Odpowiedz
  • 0
@nn1upl: No ja chciałem kupić klawisz i mi powiedzieli że tylko wymiana klawiatury wchodzi w grę. Po paru mejlach z moim narzekaniem zaproponowali zwrot pieniędzy.
  • Odpowiedz
@young_fifi: no k120 to akurat wyjątek bijący na głowę te ich drogie mechaniki.

@a_jozewic: Gówno prawda no ale trzeba sobie połechtać ego że klawiatura za pisiont zajebista, jak ktoś może chcieć używać droższych xD
  • Odpowiedz
@who_he_is: dlaczego kupujecie jakieś logitechy i inne razery?

Przecież za 1000zł to można złożyć zajebistą klawiaturę, samemu sobie wybrać switche, keycapy, układ, rozmiar, feeling, dźwięk i do tego ma się pewność że nic się nie rozleci.
Kupno klawiatury logitecha i innych popularnych firm jest jak kupno komputera gamingowego z jakiegoś media expert.

@a_jozewic: To złóż taką ale ma być bezprzewodowa 2,4ghz a nie BT ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@L3gion: tak, ta klawiatura za 50zł jest lepsza od tych beznadziejne brzmiących gamingowych mechaników. W pracy używam custom mechanika, w domu tego logitecha i jest ok.

No i nie wiem dlaczego niby bezprzewodowość 2.4ghz ma być problemem w tym budżecie
  • Odpowiedz
za 1k można fajnego customa zrobić tak jak ci się podoba albo kupić takie gówno xD
naprawdę niezrozumiały dla mnie wybór.
  • Odpowiedz