Wpis z mikrobloga

22.10.2022 / 3

Dziś mija 3 dzień mojej abstynencji.
Udało mi się znaleźć pracę, do której idę w środę.

Ponadto w dniu wczorajszym przyżywałem skrajne emocje związane z moim pobytem w jakimś bezpiecznym miejscu (od wściekłości po euforię) ale na szczęście wczoraj udało mi się porozumieć z pewną instytucją, która wyraziła chęć przyjęcia mnie w ramach interwencji do pierwszej pełnej wypłaty, tj. do 10 grudnia.

Czas pokaże co będzie dalej i czy będę musiał opuścić to miejsce i wynająć pokój oraz się usamodzielnić czy jednak będzie istniała szansa aby pobyć w tym miejscu jeszcze przez jakiś czas.

Na przełomie ostatnich tygodni zawiodłem kilka osób w otoczeniu oraz was conajmniej 2 razy, za co chciałem przeprosić.

Wkrótce zacznę spisywać swoje przemyślenia odnośnie własnej osoby tak by te myśli mi nie uleciały.

Pozdrawiam.

#niedajdupy #alkoholizm #bezdomnosc
Pobierz o.....o - 22.10.2022 / 3

Dziś mija 3 dzień mojej abstynencji.
Udało mi się znaleźć p...
źródło: comment_1666465962CUXbjk2D3MhrtOd4rPtd6o.jpg
  • 27
Grunt że nie popełniłaś swoich dawnych błędów, ja niestety znowu wstaję od nowa ale się nie poddaję. Zacząłem z sobą rozmawiać, tak zwyczajnie chcę zazdrościć sobie siebie, siebie trzeźwego że mogę mieć kogoś takiego jak ja ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@oo__oo: wiesz, kiedyś na youtubach trafiłam na jakieś stare nagranie Marka Kotańskiego, z jakiegoś spotkania/mityngu, powiedział wtedy, że z narkomani wychodzą tylko najsilniejsi. Strasznie mnie to wtedy podbudowało.
To ja, ja jestem wsród tych najsilniejszych.
@oo__oo: aha, bo brukselki widzę jakieś gotujesz to tak pomyślałem, że to pewnie zagranica. Jak ogarniasz życie jako bezdomny w Polsce? Dla mnie się okazało być to czymś wręcz niewykonalnym, w Hiszpanii w porównaniu to mam raj.