Wpis z mikrobloga

@Piotrek7231: szczerze mówiąc to ja też. No może nie bezpośrednio ze śmietnika, ale takie które ktoś inny już chciał wyrzucić. Nie chcę wspierać przemysłu odzieżowego fast fashion jak już coś kupuje to z lumpa, elektronika zawsze z drugiej ręki, staram się też dużo robić sama. Za to dużo kasy idzie na żarcie dobrej jakości i bez tony plastiku.

• Odpowiedz
@jucio: Tylko jakby nikt nie wciska nikomu łażenia po smietnikach. Raczej zwraca uwagę na to ile rzeczy wyrzucamy i zachęca do zastanowienia się czy faktycznie tyłu rzeczy potrzebujemy.
  • Odpowiedz
@Piotrek7231: Mam dwa komputery ze złomowiska i 50 calowy telewizor :) Wszystko sprawne i wszystko z najwyższej półki.

Ale do ubrań z drugiej ręki to jakoś nie mogę się przekonać.
  • Odpowiedz
@Piotrek7231: Ale ona nie mówi tego w kontekście takim jakby nasza władza chciała ( ͡° ͜ʖ ͡°) tylko o kulturze z--------u, ciagle więcej i więcej itp., ona jest zadowolona z tego co ma i czas wolny poświęca na dużo ciekawych DLA NIEJ rzeczy. Przy okazji polecam jej instagrama, w pewien sposób to fascynujące, a na pewno zaczyna się zauważać je w swojej rzeczywistości dookoła, jak np.
  • Odpowiedz
@jucio: e tam, fajnie że są ludzie którzy pokazują takie życie. Jest to ciekawe i poszerza wiedzę o ekologii. Serio nic na siłę, ale warto czasem otworzyć umysł i zobaczyć coś innego.
  • Odpowiedz
@kwasnydeszcz: ja się zatrzymałam na etapie ze po prostu chciała sprawdzić czy to będzie wielki problem i czy jest w stanie XD no ale tak, to jest własne jedna z granic mojego komfortu XD
  • Odpowiedz