Wpis z mikrobloga

@A_Duda No ale właśnie #!$%@? o szczegóły chodzi. Każdy może nakreślić ładny plan tylko co z niego jak na końcu nic się nie uda? Bo właśnie szczegóły mają znaczenie.

Dzięki ogólnikom Bartosiak teraz wszędzie może se gadać co chce bo powie No ale teraz to zrobimy tak. Tam było ogólnie XD
@FENOMENALNY_CZARODZIEJ: Problem taki, że nikt oprócz Wojczala tego nie czytał od deski do deski, więc to takie ANW schrodingera, działa i nie działa jednocześnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Darth_Gohan: I tak i nie. Jeśli nie zmieni się zarządzanie w wojsku na wysokim poziomie, to co z tego, że szczegóły będą dopięte, jak generałowie dadzą dupy i #!$%@? bombki strzeli? ( ͡° ͜ʖ ͡°
@Darth_Gohan: Jestem teraz na etapie gdzie Wojczal mówi o puszczach i tu jest props dla Wojczala, ten fragment mu wyszedł.

Ja bym nadal forsował Bartosiaka. Ale tutaj wszyscy oczekują od niego bycia drugim Piłsudskim, a on jest taką geopolityczną Dodą. I dlatego go będę bronił. Wywołał on dyskusję jakąkolwiek o geopolityce. Ja pierwszy raz chyba przed wystąpieniem w HejtParku go widziałem. I to było otwarcie oczu. A teraz to wszyscy specjaliści
@A_Duda gość się kreuje na znawcę, nieomylnego wręcz typa i w dodatku wszędzie ale to wszędzie daje swoje popisy oratorskie. On to ładnie sprzedaje.

Natomiast w wielu pomysłach jest to po prostu zyczeniowosc.

Jasne, trzeba przyznać że temat obronności wyniósł na salony. Dużo farta miał z tym że wybuchła wojna na Ukrainie i temat tak zazarl.
@Darth_Gohan: Czy ja wiem czy farta. Pierwszy raz go obejrzałem pod koniec 2021. Gdzie mówił o tym, że nadchodzi konflikt. Oczywiście, specjaliści w temacie dużo wcześniej o tym wspominali, ale nikt ich nie słuchał i nie przebijali się do mediów głównego nurtu.
@Darth_Gohan: Pewnie trochę tak. Natomiast nie rozumiem, dlaczego ludzie mają takie dziwne myślenie, że musi być jeden jedyny guru który mówi całą prawdę. Chyba po prostu nie dorośliśmy jeszcze do demokracji ( ͡° ͜ʖ ͡°)