Wpis z mikrobloga

Dzisiaj miałem więcej czasu i przeglądając youtuba zauważyłem, że jest jakaś moda na budowanie domów przez youtuberów... To tylko pokazuje, że wcale nie zarabiają tak mało jak to ostatnio mówią i że jeśli się chce to można spokojnie z tego pozwolić sobie na wybudowanie domu. Ale do rzeczy:
Ekipa Warszawski K--s:
Saker i Agata - oboje mają swoje wynajmowane mieszkania plus zbudowali przepiękny, komfortowy dom, z wielkim tarasem, ogrodem, pełno sprzętu typu roboty sprzątające, kosiarki co same koszą itd. Ogólnie wydali jak na razie 1,7mln.
Ponczek i Koryna - też są na etapie budowy domu, na razie za dużo się tam nie dzieje, ale słuchając planów to też będzie przepięknie.
Owca i Kaja - także niedawno pochwalili się, że kupili dom, widać, że też jest to dosyć pokaźna inwestycja patrząc na wielkość, zapewne będzie równie pięknie jak u Sakera
Robur i Natalia - jedynie tutaj niewiadomo czy coś budują czy nie ale myślę, że to kwestia czasu.
Idąc dalej Luka i Andziaks. Też kupili piękny dom, pewnie sporo kosztował patrząc na lokalizację, jego wygląd i wielkość. Pewnie za jakiś czas powiedzą co i jak.
Widziałem jeszcze że Jdabrowsky z Sylwią Przybysz coś budowali, Kaluch z dziewczyna pokazywał swój dom.
Czyli można. Tylko Ekipa, która była nr 1 na polskim youtubie, nie potrafi zbudować czy kupić sobie domu. Tylko Karol z Werą się postarali. Cała reszta coś wynajmuje, nie jest to ich własność. No dobra, Paulina od Majka, ale to nie ona tylko jej rodzice, ciekawe kim są że ich stać wydać kilkaset tysięcy od tak sobie, żeby dziecko miało gdzie mieszkać. Ogólnie chodzi o to, że jako mega rozpoznawalni ludzie, zarabiający gigantyczne pieniądze bo każdy chciał coś z nimi robić jako jedyni nie ogarnęli swojej przyszłości i zamiast wydawać na pierdoły mogli postawić/kupic dom. Każda z w/w osób zaznacza że o tym marzyła a Ekipa chyba ma to gdzieś, ważne że ma na sobie 15k i auto za 600k. Nigdy nie rozumiem tego myślenia. Oni chyba biorą przyklad z tego powiedzenia łatwo przyszło, szybko poszło. Czy jakoś tak. Nawet mogli wtedy wpasc na pomysl i zrobic np platki Trombeczki i platki w ksztalcie trabek, niewiem ciastka, cokolwiek. Ale za leniwi zeby pomyslec. Nawet gdyby mieli oddawac procent to i tak by sie to oplacalo. Mieli mozliwosci tysiace a nie wykorzystali zadnej. Dlatego sa gdzie sa i narzekaja na wszystko.

#friz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bunsen: porównujesz ludzi typu self made (nie wiem kto to andziaks wiec c--j z nią, ale pewnie tez działa sama na siebie) takich jak WK którzy swoją markę od lat budowali i na dziś to przeogromna firma robiąca kilkudziesięcio milionowe obroty, która w pełni należy do nich, do jakiś pachołków z ekipy którzy nic swojego nie mieli i nie mają, żadnego biznesu. Ich źródłem utrzymania było reklamowanie rzeczy i yt.
  • Odpowiedz
@Bunsen: WK oprócz YT zarabiają, myślę, że nawet większą część na ciuchach i energolach obecnie. W Ekipie z ciuchów czy tych lodów nie oszukujmy się ale raczej Friz głównie zarabiał. Friz się nie kryje z tym, że podczas daily nie płacił nic ekipowiczą, tylko opłacał im chatę i nagrody na odcinkach, a ciuchy już wtedy wyszły.
  • Odpowiedz
@fahfotzel: ze sklepu ekipy mieli chyba jakiś tam procent za przedmioty ze swoimi podobiznami/ksywkami. Pamiętam, że były koszulki tromby jak zaczynał walczyć w fame. No ale co racja to racja nie ma co porównywać członków WK do członków ekipy
  • Odpowiedz
Andziaks. Też kupili piękny dom, pewnie sporo kosztował patrząc na lokalizację, jego wygląd i wielkość

@Bunsen: a teraz sobie poczytaj skąd ma pieniądze i nie ona a jej stary i co zrobił z firmą i inwestorami..

K---a jak można kupować takie banialuki? Większość ma.od starych lub na kredyt poza jednostkami jak wk.
  • Odpowiedz
@Bunsen: Mordo, za bańkę wyświetleń w miesiącu idzie zarobić do 15k pln, ale można tez i z 8k, powiedzmy, se średnia to 10k złotych za bańkę. Samo Genzie generuje 50(!!) milionów wyświetleń miesięcznie. Matematykę zostawiam tobie xD
Ja wiem, ze to jest kupa hajsu do podziału, ale z samego jednego kanału zobacz, ile można wyciągnąć.
  • Odpowiedz