Wpis z mikrobloga

Hohland dwa mecze przeciwko LFC, zero goli. Spodziewałem się sporego w-------u, a tutaj takie zaskoczenie. Może w końcu Klopp poszedł po rozum do głowy i przesunięcie Salaha bardziej do środka będzie na stałe. Jedyny minus tego meczu to Nunez, no jakbym chciał go lubić, to się nie da, p--------y matoł, ale może kiedyś się ogarnie. Ruszyła maszyna xd
#mecz #lfc #premierleague
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@itsover do pana legendy Origiego to on na razie nie ma żadnego podjazdu. Staram się zrozumiec, ze to Urugwajska krew, no Suarez tez swiety nie był i bywał irytujący, ale po prostu nie da się typa na ten moment lubić. Co chwile coś jęczy, jakieś wymuszenia fauli, s---------e decyzje. Może Klopp go jakoś ogarnie, widać momentami że potencjał ma, szczególnie jeśli chodzi o ustawianie się, ale głowa nie dojeżdża.
  • Odpowiedz
@clrshck ja też nie mogę pojąć po co on przyszedł i kto na głowę upadł żeby dać 100 baniek. Przecież on jest k---a dretwy i słaby.
Lewy za 50mln byłby sto razy lepszy
  • Odpowiedz
@clrshck on jest świetny w polu karnym i jak Liverpoolowi będzie żreć, to będzie sporo strzelał, ale poza polem karnym potrafi wyglądać jak amator, mam nadzieję, że to się wkrótce zmieni. Na dziś to nie ma podjazdu do Salaha na pozycji napastnika, co pokazały dwa ostatnie mecze
  • Odpowiedz
@itsover: No właśnie nie, popatrz sobie jak nunez w tamtym sezonie strzelał i jakim typem napastnika jest to zrozumiesz dlaczego klopp go kupił. Długie rajdy, szybkie zejścia, strzały sprzed pola karnego. Młody jest to głowa nie dojeżdża przy presji na boiskach angielskich, ale jak zejdzie z niego ciśnienie to będzie napastnik baaardzo przydatny
  • Odpowiedz
@Tang0 Na 48 bramek strzelonych dla Benfiki, 44 zostały strzelone z pola karnego. W Benfice w Lidze Mistrzów miał wyjątkowo mało kontaktów z piłką co mecz, a jego dokładność podań średnio wynosiła 54%. Kupił go, bo Liverpool był zbyt czytelny i przewidywalny w meczach przeciwko najlepszym.
  • Odpowiedz
@itsover: No fajne statystyki. To o czym ja mówie to styl napastnika który pasuje do szybkiej intensywnej gry w której napastnicy uczestniczą w pressingu i odbiorze piłki. Nunez w polu karnym zachowuje się napewno lepiej od diaza czy salaha, ma wzrost skoczność i pazerność, ale nawet w dzisiejszym meczu widać było w jakich sektorach potrafi biegać z atakiem i ile metrów może podciągnąć piłke. Jak dla mnie Nunez ma dużo
  • Odpowiedz
@Tang0 Ja nie powiedziałem, że on do tej drużyny nie pasuje i generalnie z większością z tym, co powyżej napisałeś się zgadzam, oprócz tego, że dziś był groźny. Groźny był po wejściu z ławki w meczu o Tarczę, dziś miał dużo miejsca i zmarnował ataki Liverpoolu, podejmując złe decyzje. Taki Diaz też by to podprowadził pod pole karne, ale pewnie podał w tempo partnerowi. On dużo pracuje w obronie dla zespołu,
  • Odpowiedz