Jakieś protipy co do bagażu podręcznego? Lecę dzisiaj wieczorem Rayanair i kiedyś słyszałem, że można oprócz bagażu podręcznego wziąć osobno torbę na laptopa, ale wpisałem w google i to bujda podobno. A jak jest z poduszką? Można sobie wziąć poszewkę i włożyć do niej 3 pary spodni? xD
@Zoltafik: masz trzy opcje: 1. zachowujesz się jak zwierzę i oszczędzasz kilka złotych ale za to ryzykujesz z większym plecakiem, poduszką, 50 warstwami na sobie 2. kupujesz większy/drugi bagaż i zachowujesz się jak człowiek 3. pakujesz ubrania w "worki próżniowe" i wszystko wkładasz do wymiarowego plecaka a jeśli chodzi o to że rzeczy będą zmięte to
@Andczej: to coś w sprayu działa? Jakoś ciężko mi uwierzyć, przecież czasem nawet żelazkiem trzeba się trochę namęczyć by wyprostować załamania na tkaninie.
@Zoltafik ostatnio jak latałem to Ryanair kazał wielu osobom wkładać plecak do sprawdzenia wymiarów. Coraz gorzej z tym wszystkim. Poduszki ludzie biorą na lajcie.
@goferek: sam jestem w szoku ale mogę napisać, że w moim przypadku w większości działa do takiego codziennego stosowania, jeśli nie jesteś osobą pedantyczną która musi mieć wszystko idealnie wyprasowane to wystarczy
jak jade na wyjazdy służbowe do WRO to też tego używam w hotelu do koszul i jest ok. Trzeba nauczyć się tego używać w odpowiedni sposób.
@Zoltafik @Andczej @bartez_94 Niedawno byłem świadkiem jak obsługa Ryanair kazała wszystkie poduszki pakować do bagażu. No i niektórym niestety się nie zmieściły xD
Jakie macie doświadczenia w #ryanair?
#lotnisko #krakow #polska #podroze #samoloty #wizzair #lot
1. zachowujesz się jak zwierzę i oszczędzasz kilka złotych ale za to ryzykujesz z większym plecakiem, poduszką, 50 warstwami na sobie
2. kupujesz większy/drugi bagaż i zachowujesz się jak człowiek
3. pakujesz ubrania w "worki próżniowe" i wszystko wkładasz do wymiarowego plecaka
a jeśli chodzi o to że rzeczy będą zmięte to
@goferek: sam jestem w szoku ale mogę napisać, że w moim przypadku w większości działa do takiego codziennego stosowania, jeśli nie jesteś osobą pedantyczną która musi mieć wszystko idealnie wyprasowane to wystarczy
jak jade na wyjazdy służbowe do WRO to też tego używam w hotelu do koszul i jest ok. Trzeba nauczyć się tego używać w odpowiedni sposób.
@bartez_94: podstawowe pytanie, czy nauczyłeś się tego używać, niestety umiejętność tutaj to podstawa
@bartez_94: Ale legitne poduszki, czy poszewka, a w środku jakieś ciuchy? Duże te poduszki ludzie biorą?
@Andczej
@bartez_94
Niedawno byłem świadkiem jak obsługa Ryanair kazała wszystkie poduszki pakować do bagażu. No i niektórym niestety się nie zmieściły xD