Aktywne Wpisy
Linnior88 +281
Uwaga typ wysyła śmierdziela i to nie mytego
tabpaw +665
To piękne uczucie kiedy twój pracodawca w ogóle się nie spodziewa, ale będzie musiał wypłacić Ci zaległe nadgodziny z odseteczkami, bo zgromadziłeś przez ostatnie miesiące tyle dowodów, skrupulatnie opisanych, gotowych do wysłania do PIP, że tak naprawdę inspektor jedynie sfinalizuje przelew. ;)
#pracbaza
#pracbaza
Nie będę się powoływał na żadne prawo bo pewnie napiszesz ze skąd wiem że to nie był prywatny las
Pozdrawiam
@winningblue: Gdzie
Nie zamierzam odpisywać osobie przepełnionej nienawiścią + nie mam ochoty na tanie prowokacje - wyrosłem z tego.
Pojdziesz kiedys do pracy to pewnie będziesz miał kontakt z zasadami, które nie zawsze muszą być spisane, a do których się stosuje. Ot taki niuans.
Mam nadzieję ze w przyszłości w swoim życiu zawodowym znajde tyle spokoju i wyrozumiałości zeby tłumaczyć to pracownikom tak ja Tobie teraz.
Pozdrawiam
Na podstawie art. 237(15) paragraf 2 ustawy z dnia 26 czerwca 1974r. - Kodeks Pracy (Dz. U. z 1998r. NR 21, poz. 94, z późn. zm.) Zarządza się co następuje.
Rozdział 1. Przepisy Ogólne - paragraf 11:
Jeżeli na danym obszarze prowadzone są pracę mogące stanowić zagrożenie dla osób postronnych,
Oczywiście, że nie. Takie przepisy są ustanawiane przez Unię Europejską (jezeli dany kraj jest w Unii Europejskiej) lub przez kraj w którym ma dany przepis obowiązywać, no ale to wiesz.
Liczę na to że to tylko jakaś wkrętka dlatego nie będę dalej szukał chociaz dając z siebie 3% znalazlem czeski dokument to potwierdzający (to o czym piszę i po części to regulujacy).
BHP po czesku to BOPZ, wycinkę drzew wpisz sobie w translator. Miłej zabawy, natomiast jak chcesz podyskutować o BHP i o wykonastwie prac zapraszam do dyskusji możemy się spotkać przy piwie jeżeli jesteś z Południa kraju.
Komentarz usunięty przez moderatora