Wpis z mikrobloga

Czy to prawda czy to mit, że produkty rzucane na markety (typu farba,fugi) są gorszej jakości niż te w sklepikach stacjonarnych typu januszex

wiadomio że majster potwierdzi te teze, bo w januszpolu ma zniżki i se urwie pare złociszy

przykład:
magnat ceramiczna biała 5l - januszpol 195zł
castorama/leroy - 158zł

#budowlanka #budownictwo #wykanczanie #malowanie #farby
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@sgsa w sensie że fabryka dla Janusza biznesu robi mniejsza partie lepszego produktu pod dokładnie ta samą nazwą? Mam nadzieję że dostrzegasz że to nie jest zbyt logiczne
  • Odpowiedz
@sgsa: ja mam inne doświadczenia - januszpol taniej i lepsza jakość. Przekonałam się o tym przy farbach i płytkach.

Jedno kupowane w hurtowni farb o 30zł mniej za wiaderko 10l, żadnych farfocli, rozwarstwiania się farby w wiaderkach, a płytki (jeden rodzaj na szczęście) - marketowe krzywe banany, kombinowanie z poziomowaniem klejem, bo nie równe, a te z hurtowni płytek równiutkie, proste, jeszcze jak się grubość płytek pomiędzy partiami nie zgadzała,
  • Odpowiedz
Jeśli chodzi o płytki to powiem szczerze że w obecnych czasach postcovidowych i wysokiej energii, fabryki lecą w c---a zarówno dla takich sklepów jak i marketów. Jestem świeżo po płytkach, brane i tu i tu, i tanie i premium - nie ma różnicy; wszędzie banany i krzywizna +duży odpad z pobitych/ukruszonych
  • Odpowiedz
Z płytkami to jest tak, że idziesz do "salonu" ogladasz zamawiasz, a towar i tak przyjeżdża z magazynu centralnego - czyt. Opoczno

z farbą i marketami to tak jak piszesz; A sklepy januszpol, to mam na mysli takie w małych miastach, gdzie nie ma marketów, ale jest sklep w miarę ładny/zadbany gdzie pod inną nazwą nigdzie nie występuje i oferuje wlasnie produkty budowlano-remontowe
  • Odpowiedz
@Dzieciok: market mam na myśli LeroyMerlin, jeśli chodzi o płytki, a ceny farb porównywałam jeszcze w Obi, Castoramie i Brico, ale ten sam poziom co LeroyMerlin, więc szukałam czy da się taniej i lepiej i znalazłam :)

A hurtownie, z których korzystałam:
Centrofarb - farby
eplytki.pl - płytki
  • Odpowiedz
@sgsa: To nie jest mit w przypadku części asortymentu. Nie wiem jak z farbami, ale słyszałem o części asortymentu, który - pomimo takich samych kodów - był inny dla dystrybutorów B2B, a inny dla marketów, gdzie jest sprzedaż B2C i liczy się mimo wszystko głównie cena. Więcej nie powiem :)
  • Odpowiedz
  • 0
Oczywiście Janusz dostaje premium towar sprawdzany przez. Prezesa a do marketów zawsze idzie odpad. Jak na nieszczęście pracowałem w fabryce. To robili tam towar do Biedronki, Lidla, Auchan, Aldi, Kaufland. Produkt dokładnie ten sam. Różniły się tylko opakowaniem zbiorczymi z nazwą marketu. I tyle mitu z lepszymi towarami dla Janusza.
  • Odpowiedz