Aktywne Wpisy
Salido +1150
Minął 0 (z 73) dzień wakacji.
To już 6. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2023:
- W 393 wypadkach zginęły w sumie 432 osoby.
- 20.972 zatrzymanych
To już 6. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2023:
- W 393 wypadkach zginęły w sumie 432 osoby.
- 20.972 zatrzymanych
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Glapiński pozazdrościł Nobla Benowi Bernanke, dlatego będzie drukować kasę jak szalony.
#gielda #nieruchomosci
Kogo wolicie?
Ważne żeby wszyscy mieli równo, ale każdy miał gówno.
Tyrowicz ma oczywiście rację opisując to co się dzieje w NBP i RPP, ale jak mówi że stopy powinny być na poziomie inflacji to xD
@card_man:
Po wczorajszym wywiadzie w gw też to zauważyłem. Nagania na euro.
Również profesor nauk ekonomicznych Joanna Tyrowicz zaznaczyła, że trzeba uświadomić sobie koszty odkładania w czasie wchodzenia do strefy euro
https://biznes.interia.pl/raporty/raport-euro-w-polsce/aktualnosci/news-polska-poza-strefa-euro-to-coraz-wieksze-koszty,nId,6255681
Zgadzam się, Tyrowicz reprezentuje mniejszość. I w RPP i w ekonomiczno-analitycznym mainstreamie.
@mookie: taa jasne. Teraz w Polsce przedsiębiorstwa są w większości prywatne na wolnym rynku, więc to nie będzie jak za komuny, że ludzie w tych przestarzałych zakładach siedzieli, gówno zarabiali, pili wódę i po robocie wynosili co się dało xD
Kiedy było inaczej?