Wpis z mikrobloga

Obejrzałem Wielka Woda na #netflix na raz i nawet spoko serial do kotleta. Ale uderzyła mnie na końcu jedna rzecz. Po polskiej stronie zginęło 56 osób i pamiętam to raczej średnio bo miałem wtedy 10 lat, ale była to tragedia o której mówiło się lata z wielkim żalem i smutkiem. Tymczasem na Covid w Polsce zmarło prawie 120 tysięcy ludzi i niektórzy to nazywają niegroźnym przeziębieniem. W wakacje ten temat praktycznie nie istnieje. Kwestia p--------h czasów? Jesteśmy już tak przyzwyczajeni do śmierci czy o co tu chodzi

#covid
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tymczasem na Covid w Polsce zmarło prawie 120 tysięcy ludzi i niektórzy to nazywają niegroźnym przeziębieniem.

@Kiedys_Mialem_Fejm: Katastrofy naturalne mają większą medialność od wirusów. Jest to wydarzenie nagłe i bardzo rzadkie np. rekordowa powódź czy tsunami. Sam COVID nie był egzystencjalnym zagrożeniem dla naszego gatunku. Malaria czy biegunka mordują setki tysięcy ludzi rocznie od dekad a nigdy nie zyskały takiego statusu medialnego jak COVID. Ten śmiertelny (da się w końcu
  • Odpowiedz